Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sušić, Pjanić, Medunjanin: “Prizor u Maglaju šokirao nas je, pomažemo koliko možemo” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Tokom putovanja u Gradačac delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je posjetila Maglaj.

Predvođeni predsjednikom Elvedinom Begićem, kapiten reprezentacije Emir Spahić, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, te generalni sekretar Jasmin Baković uvjerili su se u razmjere katastrofalnih poplava i nesagledivih posljedica s kojima se suočavaju stanovnici ovog grada.

  • reprezentativci-u-maglaju
  • Predsjednik Begić je izrazio iskreno saosjećanje sa stanovništvom u svim poplavljenim područjima, istakavši da će humanitarne akcije pomoći i podrške koju Savez provodi biti nastavljene.

    Kapiten Emir Spahić, nakon prizora s maglajskih ulica, rekao je da “Zmajevi” prate situaciju i dijele bol, patnju i zabrinutost građana Maglaja i drugih poplavljenih područja.

    Dio prihoda sa današnje humanitarne utakmice u Gradačcu na stadionu “Banja Ilidža”bit će raspoređen za pomoć građanima Maglaja. Na utakmici kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada gledalaca pobjedu su odnijeli izabranici selektora Safeta Sušića rezultatom 5:0.

    Dvostruki strijelci za ”A” selekciju, koja je igrala u kompletnom sastavu, bili su Vedad Ibišević I Edin Višća, dok je jedan pogodak postigao Sejad Salihović.

    Početkom humanitarnog susreta predstavljena je najveća navijačka zastava BiH, koju je napravila navijačka grupa iz Odžaka, uručeni su pokloni predstavnicima Nogometnog saveza BiH, a minutom šutnje je odana počast nastradalim u poplavama u Srbiji, Hrvatsakoj i BiH.

    Po završetku utakmice, navijači su imali priliku kupiti 100 dresova koji su potpisali bh. reprezentativci, a koji su u prodaju pušteni po cijeni od 200 KM. Svi prihodi od utakmice i prodaje dresova bit će donirani za pomoć poplavama ugroženom stanovništvu.

    Svi smo zaista zgroženi stanjem u kojem samo zatekli Maglaj, svi moramo pomagati ljudima da se vrate što prije normalnom životu“ kazao je za Tuzlanski.ba selektro nogometne reprezentacije Safet Sušić.

    Bilo je teško gledati kroz šta su sve ljudi u Maglaju prošli, mi ćemo pomagati koliko možemo“ izjavio je fudbaler Rome Miralem Pjanić.

    Haris Medunjanin poručio je da se moramo svi držati zajedno i ovakvim situacijama jer samo tako stanje se može vratiti u normalu. Pogledajte video prilog zabilježen danas u Gradačcu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje