Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stravična povreda najboljeg mladog stopera svijeta (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mladi francuski nogometni reprezentativac i po mnogima najbolji mladi stoper svijeta Aymeric Laporte pretrpio je stravičnu povredu stopala u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo do 21 godine. Laporte je predstojećeg ljeta trebao biti glavna meta dva nogometna moćnika Barcelone i Manchester Cityja, koji su trebali ‘zaratiti’ za potpis mladog Francuza.

Kobni momenat dogodio se u 59. minuti utakmice protiv Škotske kada je Laporte pokušao klizećim startom spriječiti prodor gostujućeg nogometaša, međutim stopalo / noga su mu čudno ‘zapeli‘ ispod njega. Punom je težinom nakon toga legao na nju i došlo je do pucanja.

Najgora stvar u cijeloj priči je ta da Laporte uopšte nije trebao ulaziti u klizeći start jer je pomoćni sudac podigao zastavicu da je ofsajd. Međutim kako je bio okrenut leđima Francuz nije znao da je zastavica u zraku i krenuo je za Škotom…

Zasada nije poznato koliko je povreda teška.

Zanimljivo, uoči utakmice pojavila se priča da je Manchester City, koji od ljeta preuzima Pep Guardiola, već dogovorio sve uvjete s Athletic Bilbaom i Laporteom oko prelaska. I onda mu se dogodi ovako nešto… Za očekivati je da će stanka biti poduža, te da će samim time njegova cijena morati biti niža. Ostaje pitanje i koji će od dva spomenuta kluba imati hrabrosti da ga povrijeđenog kupi. (Dnevnik.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,