Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stravična povreda: Igrač Burnleya iskrenuo nogu, Nikola Vlašić od šoka briznuo u plač

Preuzmite sliku

Nikola Vlašić slučajno je pao na Ashleyja Westwooda nakon duela, a igraču Burnleyja pukla je noga. Namjere nije bilo i Vlašić se momentalno u užasu uhvatio za glavu, piše 24sata.hr.

Trebalo je to biti lijepo uskrsno poslijepodne. Festival fudbala za sve navijače ‘čekićara’ i ljubitelje engleskog Premiershipa. No, dogodila se stravična povreda na susretu 33. kola engleske Premier lige u kojoj je West Ham dočekao Burnley.

Utakmica je bila nakratko prekinuta nakon što je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić slučajno pao na Ashleyja Westwooda nakon duela, a igraču Burnleyja pukla je noga.

Namjere nije bilo i Vlašić se momentalno u užasu uhvatio za glavu te briznuo u plač. Posljednje informacije govore da je Westwood u redu, stavili su ga na kisik i nakon dvadesetak minuta prekida utakmica je nastavljena.

Sve se dogodilo u prvoj polovici prvog poluvremena. Igrala se 22. minuta kada je Westwood nespretno primio loptu pa išao popraviti loše primanje. Ispružio je nogu, a Vlašić je u žaru borbe krenuo na nju.

Obojica su izgubila ravnotežu i završila na terenu, no pad je bio koban. Vlašić je nažalost pao na stopalo suparnika iz Burnleyja i ono se momentalno iskrenulo.

Ovakve nesreće se događaju i nisu rijetkost na nogometnim terenima, sjetit ćemo se stravične povrede Eduarda ili situacije kada je Son briznuo u plač kada je u sličnoj situaciji nastradao Andre Gomes.

Možemo se samo nadati da će s Westwoodom biti sve u najboljem redu i da će se u najkraćem mogućem roku vratiti na zelene terene.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje