Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stranica za sportsku analitiku daje 15.3% šansi za plasman BiH na EURO

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina ima 15.3% šansi da se kroz baraž plasira na EURO 2024, rezultat je stranice za sportsku analitiku “We Global Football”.

Naime, spomenuta stranica je na osnovu svojih parametara objavila kompjuterske projekcije prema kojima BiH nema prevelike šanse da ode na EURO.

Ukrajina ima 53.6% šansi da se plasira na EURO, slijedi Izrael sa 22.3%, Finska ima 18.2% šansi, a Island 8.3%.

Inače, BiH će sutra u 12,00 sati saznati protivnika u baražu za EURO 2024.

Zmajevi će 21. marta u polufinalu biti domaćin, a igrat će protiv Finske ili Ukrajine.

BiH i Izrael su sigurno u baražu UEFA B Lige Nacija, dok će UEFA žrijebom jednu od tri selekcije (Ukrajina, Finska i Island) prebaciti u baraž Lige A

Ako Island završi u baražu Lige A, BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Finske. Drugi polufinalni par činit će Izrael i Ukrajina.

Ako Ukrajina završi u baražu Lige A, BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Finske. Drugi polufinalni par činit će Izrael i Island.

Ako Finska završi u baražu Lige A, BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine. Drugi polufinalni par činit će Izrael i Island.

Finale baraža igra se 26. marta, a UEFA će žrijebom odrediti domaćina finalne utakmice.

Podsjetimo, plasman na EURO 2024 osigurale su sljedeće selekcije:

Njemačka (domaćin), Francuska, Portugal, Španija, Engleska, Belgija, Škotska, Mađarska, Turska, Slovačka, Austrija, Danska, Albanija, Švicarska, Nizozemska, Rumunija, Srbija, Italija, Češka, Slovenija i Hrvatska.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,