Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Statistički gledano Zmajevi su izdominirali Gaučose

Preuzmite sliku

Na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru reprezentacija BiH u svom prvom nastupu na SP poražena od Argentine sa 2:1.

Na samom otvaranju utakmice Sead Kolašinac nakon centaršuta Messia pogađa sopstvenu mrežu za vođstvo Argentine od 1:0. Do kraja prvog poluvremena naši reprezentativci su imali nekoliko prilika da izjednače rezultat. U 33’ Edin Džeko sa ivice šesnaesterca šutira preko gola, a u 41’ Lulić pokušava glavom nakon kornera, ali Romero je odbranio njegov udarac.

U drugom poluvremenu Lionel Messi povećava prednost Argentine na 2:0, a Vedad Ibišević golom u 85’ postavlja konačan rezultat utakmice.

Nismo htjeli da tako krenemo u utakmicu i taj pogodak nam je otežao situaciju. Na kraju možemo biti zadovoljni igrom. Možda ne bi bilo nezasluženo da je završeno neriješenim rezultatom“, rekao je nakon susreta igrač sa najviše nastupa za našu reprezentaciju Zvjezdan Misimović.

Sličnog mišljenja je i strijelac jedinog gola za naš tim Vedad ibišević: „Dobro smo igrali. Nesretno smo primili pogodak na početku. Ostavili smo srce na terenu. Možda smo zalužili bod, ali ne možemo biti nezadovoljni.“

Selektor Safet Sušić je izjavio: „Naš cilj je bio da pružimo što jači otpor. Mislim da je tako i bilo. Nisam nezadovoljan onim što sam vidio. Imali smo nesreću sa onim prvim golom. Hvala Brazilcima što su navijali za nas. Nadam se da ih nismo razočarali, jer su nas dočakali lijepo i mogu samo reći da još nisu vidjeli sve od nas.“

Statistički gledano igrači Safeta Sušića potpuno su izdominirali svog protivnika, reprezentaciju Argentine. Iako su Messi i kompanija imali nešto više loptu u svom posjedu naši reprezentativci su tokom 90 minuta upisali ukupno 15 šuteva prema golu Romera dok su argentinski napadači prema golu Begovića uputili četiri šuta manje. Zmajevi su u statistiku upisali 21 ubacivanje dok je Argentina imala 19. Dominaciju naše reprezentacije potvrđuje i podatak da je naš golman upisao svega tri odbrane dok ih je Romero imao 9.

  • statistika
  • Naredni protivnik našoj reprezentaciji na SP je Nigerija 21. juna u 18:00 sati po lokalnom vremenu (00:00 po srednjoevropskom) u Cuiabi.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje