Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stadion u Lipnici dobio ime po Sakibu Malkočeviću

Preuzmite sliku

Novo rukovodstvo FK Radnik iz Lipnice danas 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine simbolično je donio odluku da se stadion u Lipnici nazove po nekadašnjem selektoru U-17 reprezentacije BiH Sakibu Malkočeviću Soku.

“Legendo nismo te zaboravili. Od danas zvanično stadion u Lipnici ima novo ime. Naime, na sastanku novog Upravnog odbora FK “Radnik” Lipnica donesena je odluka da stadion u Lipnici nosi ime po Sakibu Malkočevići Soku. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za našeg selektora. Hvala ti za sve. Hvala i svim članovima UO FK “Radnik” Lipnica koji su jednoglasno donijeli ovu odluku” – navodi se u objavi.

Malkočević je bio najuspešniji bh. selektor, koji je u tri navrata U17 selekciju naše zemlje odveo na Evropsko prvenstvo.

Odlični trener kojeg su problemi sa zdravljem spriječili da ostvari i veće domete prve fudbaleske korake napravio je upravo lokalnom klubu Radniku.

Njegov talenat je uočen nakon ćega slijedi odlazak u Slobodu. Na Tušanj je stigao kao 17-godišnjak. Dres Crveno-crnih je nosio i prije i poslije agresije na BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje