Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srcem do nove pobjede: Sloboda zasluženo slavila pobjedu u Travniku (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Današnjim utakmicama 28. kola nastavljena je BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Slobode gostovali su na stadionu Pirota kod ekipe Travnika gdje su u teškoj i neizvjesnoj utakmici zasluženo slavili pobjedu rezultatom 2:3. 

Iako su izabranici Husrefa Musemića u prošlom kolu doživjeli šok na Tušnju, težak i neočekivan poraz od ekipe Drine (0:2), Sloboda je u utakmicu na Piroti ušla kao veliki favorit iako su i “Vezirima” bodovi bili prijeko potrebni u borbi za opstanak.

Umjesto prvog napadača Mersudina Ahmetovića od prve minute utakmicu je počeo Sulejman Krpić. U 22. minuti upravo Krpić je doveo Slobodu u vodstvo nakon sjajne asistencije Efendića.

Samo dvije minute kasnije, fudbaleri Travnika preko Čurića uspjevaju izjednačiti rezultat na 1:1. Nakon gužve u kaznenom prostoru Slobode, loptu na nekih 25 metara dočekuje Čurić koji silovitim udarcem loptu šalje iza leđa Pirića.

U 43. minuti radost za navijače Slobode, pogodak za vodstvo od 1:2 postigao je Perica Ivetić koji je preciznim udarcem uspio savladati . Minimalnim vodstvom Slobode okončano je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu otvorena igra na obje strane. U 54. minuti susreta domaći ponovo izjednačavaju, sa bijele tačke precizan je bio Jelić, koji izjednačava rezultat na 2:2. U nastavku susreta domaći su stvorili nekoliko velikih prilika za vodstvo, a najveću glavobolju odbrani Slobode priredili su brzonogi Zec i Kaudio.

Iako su domaći jurili na gol Pirića i bodova prijeko potrebnih za opstanak u društvu najboljih, propuštene prilike fudbaleri Slobode su kaznili preko Ordagića koji u 82. minuti susreta koji pogađa za vodstvo Slobode 2:3 i nova izuzetno važna tri boda.

U narednom kolu fudbaleri Slobode na Tušnju u derbiju kola dočekuju ekipu Sarajeva, dok će Travničani gostovati na Otoci kod ekipe Olimpica.

Rezultati 28. kola: Zrinjski – Velež 1:0, Travnik – Sloboda, Široki Brijeg – Borac 1:0, Sarajevo – Mladost 2:1, Čelik – Željezničar 1:0, Slavija – Radnik 2:1, Rudar – Vitez 1:1, Drina – Olimpic 0:3, Sloboda – Travnik 2:3. (Tuzlanski.ba)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,