Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Španski trener koji je pokorio Sloveniju: Klubovi na Balkanu nemaju budućnost

Preuzmite sliku

Ljubljanska Olimpija osvojila je slovensko prvenstvo i kup u nedavno završenoj sezoni.

Do dvostruke krune vodio ju je trener Albert Riera (41), kojem je to bio prvi samostalni posao nakon što je bio pomoćnik u Galatasarayu. Španac je na kraju sezone napustio Olimpiju sa željom vođenja jačeg kluba.

Trenutno traži novu sredinu, a u međuvremenu je dao intervju za infobae.com u kojem je poručio kako balkanski klubovi nemaju budućnost.

“Spreman sam za jaču ligu, no moram ići korak po korak. Možda je prerano za preuzimanje španskog kluba, no sljedeći projekt mora biti nešto između, kao što su sastavi iz Belgije, Turske, Portugala, Nizozemske“, izjavio je Riera, a potom komentarisao situaciju u balkanskim klubovima.

“Nogomet na Balkanu nema budućnost jer klubovi prodaju svoje mlade igrače. O tome govorim sve vrijeme. Postoje ambiciozni nogometaši, ali moraju sazreti kako bi igrali u jačim ligama. A klubovi ih moraju prodati kako bi preživjeli. Moj pogled na nogomet je drugačiji”, izjavio je Riera.

“Volim raditi s nogometašima i poboljšati ih, no Olimpija je drugačije mislila. U decembru su mi rekli da neće prodati igrače. No na ljeto će biti drugačije”, dodao je Riera, koji je imao bogatu igračku karijeru.

Nastupao je za, među ostalima, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiakos, Galatasaray, Watford i Udinese. Karijeru je završio 2016. godine u slovenskom Kopru. (Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,