Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šok u Velikoj Britaniji: Reprezentativcu Engleske šest godina zatvora zbog seksualnih aktivnosti sa maloljetnicom

Preuzmite sliku

Bivši nogometni reprezentativac Engleske i doskorašnji igrač Sunderlanda Adam Johnson osuđen je na šest godina zatvora jer je imao seksulane aktivnosti sa 15-godišnjom djevojčicom.

Johnson, koji je 12 puta igrao za englesku reprezentaciju i u dva navrata bio strijelac, na suđenju je priznao da je zavodio djevojčicu, ali da nije imao seksualne odnose sa njom.

Zbog tog skandala u februaru je otpušten iz Sunderlenda, u koji je došao poslije nastupa za Newcastle, Midlsborough, Leeds, Watford i Manchester City.

Imali ste pristup toj djevojčici jer je ona voljela Sunderlend, a vi ste joj bili omiljeni igrač. Poslali ste joj 800 poruka za tri mjeseca, a te poruke upućene žrtvi bile su jasne. Htjeli ste da se sa njom sastanete na tajnim mjestima, a njoj ste poručili da obriše poruke. Opipavali ste mogućnosti, htjeli da vidite dokle možete da idete, zavodili ste je zarad seksualnih aktivnosti. Imali ste više partnera, a ovu žrtvu ste vidjeli samo kao još jednu djevojku sa kojom ste mogli da budete, ignorišući činjenicu da ima samo 15 godina. Potom ste mislili da možete da se izvučete. Lagali ste, imali ste mogućnost da se nagodite sa sudom priznavanjem krivice, ali ste izabrali da to ne učinite. Zbog toga je žrtva nazivana lažovom od svojih vršnjaka i nogometnih navijača. Niste iskazali nikakvo žaljenje za svoje postupke, a i sada poričete strašna djela. Žrtva je u međuvremenu dobila hiljade prijetnji ili pogrdnih poruka, pa proživljava prave noćne more i ne može da spava. Imali ste dar za nogomet, ali od dolaska u City posvetili ste se seksualnoj opsesiji. Žrtvu ste ostavili u stanju tuge, bijesa, straha, konfuzije…“, rekao je sudija Jonathan Rose, prije nego što je izrekao pomenutu šestogodišnju kaznu zatvora Adamu Johnsonu.

Ni on, ni njegovi roditelji, koji su se nalazili u sudnici, nisu pokazivali na licima nikakvu burnu reakciju po izricanju ovakve presude. (Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,