Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda – Velež: Pogledajte sijaset promašenih prilika, golove i odbranjen penal (VIDEO)

Preuzmite sliku

Iako su rezultatom 2:0 porazili svog današnjeg protivnika, fudbaleri Slobode nisu iskoristili “bezbroj” šansi da Velež sa Tušnja isprate sa ubjedljivijom pobjedom.

Crveno-crni su od prve minute vršili pritisak na goste iz Mostara ali je fenomenalni golman Veleža, Adnan Bobić sigurnim intervencijama čuvao mrežu Veleža.

Ipak, pred sami kraj prvog poluvremena u 45. minuti, grešku kapitena gostiju koristi najbolji strijelac Slobode, Mersudin Ahmetović koji je izašao sam pred Bobića, te prizemnim udarcem doveo Slobodu u zasluženo vodstvom, rezultatom 1:0.

U nastavku susreta, ista slika na terenu. Sloboda okupira gol Veleža a fantastični golman gostiju održava Velež “u životu”.

Konačan rezultat utakmice Sloboda – Velež 2:0, u 70 minuti nakon sjajne akcije postavio je Amer Ordagić svojim prvijencem u dresu Slobode.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić je nakon susreta u izjavi za medije kazao kako je Sloboda danas pružila najbolju partiju od početka sezone. Trener Veleža Adis Obad je uputio čestitke ekipi Slobode uz konstataciju da je njegova ekipa na Tušnju danas bila potpuno nadigrana.

U video prilogu članaka pogledajte sve propuštene prilike Slobode, sjajne intervencije golmana Veleža uz odbranjen šut sa bijele tačke kapitenu Slobode Zebi kao i golove Ahmetovića te Ordagića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,