Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u pozitivnom raspoloženju dočekuje Zrinjski: Dat ćemo sve od sebe za tri boda

Preuzmite sliku

U pozitivnom raspoloženju tim Fudbalskog kluba Sloboda sutra na Tušnju dočekuje ekipu Zrinjskog u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na Tušanj dolazi aktuelni državni prvak, a šef stručnog šštaba Slobode Milenko Bošnjaković Zrinjski ocjenjuje ekipom koja je u svim segmentima posložila klub na vrhunskom nivou.

Iako su u određenoj mjeri favorit, Bošnjaković kaže da na domaćem terenu i pred tuzlanskom publikom nikome neće dati pardona.

“Nećemo unaprijed otpisati tri boda, jer nam je, naprotiv to motiv da što jače, pametnije i korektnije odradimo utakmicu. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da utakmicu odvedemo u pozitivnom smijeru”, rekao je Bošnjaković na današnjoj konferenciji za medije.

Osvrnuvši se na probleme u klubu, on je rekao da je jedan od njih i taj što se ekipa sklapala u hodu zbog čega je stvorena određen doza neuigranosti. Međutim, to će se, naveo je on, riješiti svakako u narednom periodu.

“Nama su u klubu ostala tri ili četiri igrača, a svi ostali su novi koji su kvalitetni igrači i vrlo brzo su prihvatili sistem rada. U proteklom periodu smo se specijalno pripremali za Zrinjski”, nastavio je Bošnjaković.

Kapiten Perica Ivetić u svom obraćanju medijima je rekao da Sloboda nije mogla poželjeti bolji početak sezone.

“U ovom trenutku moramo pokazati koliko možemo i gdje se nalazimo u odnosu na najbolju ekipu u državi. Domet naše ekipe sad ne bih mogao komentarisati. Međutim, kao kapiten i neko ko je duži vremenski period u klubu mogu reći da moramo dati maksimum što publika i traži”, rekao je Ivetić koji je pozvao navijače sutra na Tušanj kao 12. igrča.

Bošnjaković sutra ima na raspolaganju sve igrače, osim Azira Muminovića zbog povrede. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje