Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u petak na Tušnju dočekuje aktuelnog bh. prvaka

Preuzmite sliku

Fudbalski klub „Sloboda“ će u petak, 06. maja, odigrati utakmicu protiv Hrvatskog sportskog kluba „Zrinjski“ iz Mostara.

U okviru 29. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sloboda će na domaćem terenu odmjeriti snage sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine. Utakmica se, dakle, igra na Tušnju u 18 sati. Ulaznice za ovu utakmicu moguće je nabaviti online ili na prodajnim mjestima:

CD  Shop Mido

UG Prijatelji FK Sloboda

Prostorije FK Sloboda

Također, prilikom kupovine dukserice iz Fan Shopa dobijate dvije karte gratis za zapadnu tribinu, a prilikom kupovine šala, dobijate jednu kartu gratis za zapadnu tribinu.

FK Sloboda i HŠK Zrinjski odigrali su ukupno 31 susret od 2008. godine, uključujući prvenstvene, kup i prijateljske utakmice. Sloboda je protiv Zrinjskog slavila pobjedu pet puta, a tri puta igrala neriješeno. Zadnja ligaška utakmica ova dva tima, koja je odigrana u martu ove godine, završena je rezultatom 2:0 u korist ekipe iz Mostara.

Zrinjski na Tušanj dolazi nešto rasterećeniji budući da je osigurao naslov prvaka, dok se Sloboda i dalje bori za bodove. Nakon utakmice protiv Rudara iz Prijedora, Sloboda  ostaje na osmom mjestu sa 29 bodova.

Trener FK Sloboda, Amir Spahić, na raspolaganju neće imati Josipa Balića i Haruna H.Beganovića, koji se i dalje oporavljaju od povreda. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,