Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda sjajnim golom Kapetanovića savladala Želju za osminu finala Kupa BiH

Preuzmite sliku

Na Tušnju je večeras odigrana utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara. Sloboda je golom Kapetanovića slavila pobjedu vrijednu prolaska u osminu finala Kupa BiH 

Iako je radni dan ispunjenost Tušnja na večerašnjoj utakmici pokazala je da se publika u Tuzli zaželjela utakmica sa starim rivalima.

Sloboda je ostvarila veliki uspjeh i produžila niz od osam uzastopnih susreta u kojima je slavila, dok je sa druge strane produbljena kriza Plavih kojoj se ne nazire kraj, s obzirim i na četiri vezana ligaška poraza.

  • Sloboda je bolje otvorila susret i prijetila je preko Dilavera i Ćivića, Željezničar je pokušavao preko Allysona, ali promjene rezultata nije bilo.

    Tokom prvog poluvremena susret je zakratko prekinut, nakon što je sudija Dražen Marić iz Bijeljine od delegata zatražio da se skine zastava sa obilježjima Armije Republike BiH.

    Prvo poluvrijeme okončano je bez pogodaka.

    U nastavku susreta zabilježeno je nekoliko prilika ali mreže se nisu tresle. Nakon izmjena u redovima Slobode, crveno-crni su zaigrali znatno bolje i agresivnije.

    U 84. minuti erupcija oduševljenja na Tušnju. U 21 reprezentativac Tarik Kapetanović povukao je loptu a potom sjajnim udarcem savladao golmana Željezničara za vodstvo od 1:0 i plasman u osminu finala Kup-a BiH.

  • Sa večerašnjom pobjedom fudbaleri Slobode nastavljaju sjajan niz od osam susreta bez poraza, dok je ekipa Željezničara dodatno produbila krizu u kojoj se nalazi. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje