Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda protiv Gradine želi potvrditi lidersku poziciju

Preuzmite sliku

Danas je u konferencijskoj sali FK “Sloboda” održana konferencija za medije povodom 4. kola Prve lige FBiH, a prisutnim novinarima obratili su se pomoćni trener Eldin Čengić i fudbaler Haris Dilaver.

Sloboda iza sebe ima odlične tri utakmice u kojima je ostvaren maksimalan učinak, a već sutra na Tušanj dolazi ekipa Gradine kada će izabranici Zlatana Nalića imati priliku da potvrde lidersku poziciju.

Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou i momci su spremni da izađu na teren i upišu nova tri boda.

“Što se tiče našeg narednog protivnika, mi smo Gradinu iz Srebrenika skautirali kao i svakog protivnika do sada. Nebitno igramo li kod kuće ili na strani, mi naš posao shvatamo ozbiljno i ulazimo do najsitnijeg detalja. Raspoloženje u ekipi je na izuzetnom nivou. Iza nas su tri utakmice i tri pobjede od čega imamo jednu izuzetno tešku gostujuću pobjedu što nam je donijelo dodatno samopouzdanje,” poručio je Eldin Čengić te dodao da je ekipa bogatija za tri nova igrača.

“Imamo sada, za razliku od prva tri kola, tri nova pojačanja. Hadžanović se pridružio prošle sedmice, ove sedmice su nam se priključili Luka Merdović  koji ima izuzetno uspješnu sezonu iza sebe i Tarik Kapetanović koji je s nama prošao kompletne pripreme te nam se priključio kao posuđen igrač iz FK Sarajevo,” kazao je Čengić te konstatovao da trenutno nema povrijeđenih, suspendovanih ni kartoniranih igrača.

U protekla tri kola nastupe je ubilježilo nekoliko mladih igrača, što za mladog trenera Slobode predstavlja bitan segment za planove u budućnosti.

“Dao bih osvrt isto tako da smo u prva tri kola, priliku dali za nastup devet mladih igrača. Naš šef, Zlatan Nalić dao je priliku petorici igrača iz omladinskog pogona što je za svaku pohvalu,” izjavio je Eldin Čengić te pohvalio kompletnu ekipu koja je kvalitetno odradila trenažni proces.

“Želio bih se zahvaliti kompletnom igračkom kadru koji je prošao kroz kompletan trenažni proces, sinergija u ekipi je na visokom i zavidnom nivou. Imamo odličnu koheziju između uprave na čelu s predsjednikom Mujkanovićem i stručnog štaba.”

Utakmica između Slobode i Gradina igra se na stadionu Tušanj s početkom u 20 sati,a Čengić očekuje veliku podršku navijača.

“U ovoj utakmici, kao što je to bio slučaj i u proteklim, očekujemo veliki odaziv naših navijača i ispunjen stadion. Mi smo veliki klub, Sloboda Tuzla je jedan od najvećih klubova u državi i mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako će biti sutra na Tušnju.”

Novinarima se obratio sjajni fudbaler Slobode, Haris Dilaver koji u dosadašnja tri kola ima upisana tri gola.

“Sutra nas očekuje utakmica protiv protivnika koji može biti jako nezgodan. Iza nas su tri dobre utakmice, tri pobjede i atmosfera je zaista na visokom nivou. Konkurencija se dodatno zaoštrila dovođenjem par novih igrača. Zdravi smo i spremni za sutrašnju utakmicu i nadam se da ćemo sutra upisati nova tri boda,” izjavio je Haris Dilaver koji se zahvalio navijačima na velikoj podršci.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim navijačima na podršci, posebno na posljednjoj utakmici u Banovićima. Stvarno smo igrali u ekstremnim uslovima, nije bilo lako da se igra, a posebno da se navija na tribinama i na suncu. Koristim ovu priliku da ponovo pozovem navijače za sutrašnju utakmicu i da nas podrže do nove pobjede.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje