Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda prokockala veliko vodstvo: Sarajevo nakon preokreta slavilo na Tušnju

Preuzmite sliku

U okviru 24. Kola Premijer lige BiH Sarajevo je na Tušnju nakon preokreta savladalo Slobodu rezultatom 3:2. 

Sloboda od 8. minute povela je golom Bekića. Šerbečić je pogriješio, Alić mu je oduzeo loptu, Vranješ uposlio Bekića, a ovaj rutinski pogodio za 1:0.

Već u 14. minuti crveno-crni su udvostručili prednost, opet je pogodio Bekić. Još jedna sjajna akcija. Vranješ je izbjegao ofsajd zamku, uposlio Bekića koji rutinski pogađa za 2:0.

Za svega dvije minute Sarajevo se vratilo u igru. Najprije je Almedin Ziljkić sa penala u 33. minuti smanjio rezultat na 2:1, da bi samo dvije minute kasnije, u 35. minuti Čataković pogodio mrežu Erića za 2:2. Ovim rezultatom je okončano prvo poluvrijeme na Tušnju.

U 70. minuti prilika da Sloboda dođe u vodstvo. Prvo je Dizdarević odbranio udarac Osmića, potom je Martinović izblokirao Vranješa, a Alić je na kraju šutirao preko gola.

Sarajevo je povelo u 73. minuti susreta, kada rezervista Avramovski pogađa gol Slobode za 3:2, ispostavit će se i konačnih.

Do kraja utakmice Bordo tim je bez problema sačuvao prednost i ostvario veliku pobjedu kojom se vratio u borbu za Evropu. Nakon ovog trijumfa Bordo tim je od treće pozicije udaljen samo pet bodova.

S druge strane, Sloboda ostaje na 24 boda, samo jednim više u odnosu na posljednjeplasiranu Slogu Meridian.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Slogu, dok će Sloboda na gostovanje Posušju. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje