Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda počela sa pripremama za nastavak sezone: “Naša očekivanja su vezana za povratak u Premijer ligu”

Preuzmite sliku

Današnjom prozivkom na Stadionu Tušanj zvanično su počele pripreme FK Sloboda Tuzla za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH i najmasovnijem takmičenju – Kupu BiH.

Šefu stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatanu Naliću na današnju prozivku odazvalo se 27 fudbalera te će crveno-crni pripreme započeti sa rosterom kojim je okončan jesenji dio prvenstva.

-Ono što je specifično za ovu ligu jeste da ona ima malo dužu pauzu u odnosu na Premijer ligu BiH, ali mi smo iskoristili taj period da radimo, tako da smo trenirali cijeli mjesec decembar što nije slučaj u Premijer ligi. Današnji trening je zvanično prvi trening, ali mi smo u pogonu već nekih 30 dana. Imamo isti tim kao sa kraja polusezone, još uvijek niko novi nije priključen u ekipu. Prisutno je par igrača koji su na probi, a što se tiče konkretnih pojačanja , možemo očekivati dvije do tri promjene u ekipi, ali o tome ne možemo zvanično govoriti iz razloga što kompletna procedura nije okončana, ali možemo očekivati da će to biti završeno u narednih deset dana, izjavio je Zlatan Nalić.

Prije nastavka sezone u Prvoj ligi FBiH, Sloboda će u februaru odigrati utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv FK Sarajevo.

-Kao što sam ranije rekao, to je atraktivan rival, čitav život Sloboda igra sa njima. Pravi protivnici su to Slobode, te želimo te povratnike u budućnosti. Vrijednost utakmice je velika i za naše navijače, te je vrlo bitno da tu utakmicu odigramo dobro, a mi smo možda na papiru, kao jedan federalni ligaš malo slabiji protivnik. Nemamo premijerligaški roster, ali vidjeli ste da su sve utakmice trenutna performansa, a to smo najbolje mogli vidjeti kako to izgleda protiv Željezničara, izjavio je Zlatan Nalić.

  • Mladi fudbaler Slobode, Haris Hasanović poručio je pred prvi trening da se ambicije u svlačionici Crveno-crnih nisu promijenile.

  • -Naše ambicije se ne mijenjaju. Želimo povratak u Premijer ligu BiH i da u Kupu BiH odemo što dalje. Imali smo neku kratku pauzu u trajanju od 15-ak dana, a ostalo vrijeme proveli smo radeći prema uputama trenera koji je pratio naš rad. Trenutna atmosfera je na visokom nivou. Vučemo raspoloženje iz prvog dijela polusezone, nemoguće da bude loša atmosfera nakon što smo polusezonu okončali na prvom mjestu, izjavio je Hasanović.

    Sličnog stava je i mladi Hasanbegović koji je potvrdio očekivanja u nastavku sezone.

  • -Imali smo tu kratku pauzu, nekih 15 dana. Nakon toga smo nastavili rad, prema uputama našeg trenera koji je konstantno pratio naš rad i napredovanje. Naša očekivanja su vezana za povratak u Premijer ligu i tu nema priče. Sada nam je fokus Kup i Sarajevo i pokušat ćemo ostvariti plasman u naredni krug, izjavio je Hasanović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,