Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda izgubila od Sloge na Tušnju, borba za opstanak postaje još teža

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sloge pobijedili su kao gost Slobodu rezultatom 1:0 u prvoj utakmici 27. kola m:tel Premijer lige BiH čime je Sloboda dovedena u vrlo nezgodnu poziciju uoči posljednjih šest kola takmičenja u Premijer ligi BiH.

Domaći tim je bio favorit u večerašnjem meču i želio je uz pomoć svoje publike doći do pobjede koja bi ga itekako pomjerila prema gore u teškoj i grčevitoj borbi za opstanak, no Sloboda nije pružila partiju u skladu sa očekivanjima i nije uspjela doći do gola, iako je kroz veći dio meča bila nešto bolji tim.

Sloboda je u prvih dvadesetak minuta prijetila preko Vranješa i Bekića, ali odbrana gostiju bila je dovoljno oprezna da im ne dopusti previše prostora, pa je Bekić “upecan” u ofsajdu, a Vranješov udarac iz opasne pozicije je izblokiran. Nakon tog početnog pritiska Slobode, gosti su se malo oslobodili i težište igra prebacili ka sredini terena, pa je utakmica bila još manje interesantna.

Mladi Mešić je u finišu prvog dijela imao dvije šanse za Slobodu, ali nije se najbolje snašao, pa je ostalo 0:0 do odmora. Očekivala se možda bolja igra tuzlanskog tima u drugom dijelu, no pritisak na domaće evidentno je bio prevelik i nisu bili u stanju da odigraju smislen napad u prvih dvadesetak minuta drugog dijela, nakon čega se Sloga počela oslobađati pritiska i imala je dvije prilike da riješi utakmicu u svoju korist. U 68. Dadić je sam izašao pred Erića, ali nije pogodio, da bi dvije minute kasnije Đorić i Mihajlović također promašili kapitalne šanse.

U 82. minuti poništen je gol Mihajloviću zbog ofsajda, a mora se reći da je situacija bila pomalo sporna. Ipak, ono što nije uspjela ranije, Sloga je naplatila u 93. minuti, kada Zajić pogađa za vodstvo gostiju i ispostavit će se kasnije, veliku pobjedu gostiju.

Sloga je pobjedom skočila na sedmo mjesto sa 30 bodova, dok Sloboda ima 25 bodova i posljednja je na tabeli, te je izuzetno blizu ispadanja iz lige. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje