Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Tuzla City zbog terena još neko vrijeme ostaju “podstanari”

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj prema svemu sudeći neće biti odigrana utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Sloge iz Doboja, kao ni prvi naredni prvenstveni meč između Tuzla Cityja i Veleža jer nova podloga koja je postavljena nije još uvijek u potpunosti spremna dok i niz drugih okolnosti također usporava cijeli proces.

Naime, golovi na stadionu u Tuzli još uvijek nisu postavljeni i očekuje se da to neće biti moguće uraditi još neko vrijeme, sve dok su temperature niske.

Također, jedan od problema na tuzlanskom stadionu je činjenica da grijanje terena još uvijek nije spojeno na trafo stanicu, tako da ni taj dio nove infrastrukture još uvijek nije spreman, potvrđeno je za Tuzlanski.ba.

Za sada nejasno ko će morati održavati teren u Tuzli, klubovi, ili savez, a na stadionu Tušanj ne postoji adekvatna mašinerija kako bi se servisirale sve potrebe novog terena.

Naime, u okviru projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH” Fudbalskog saveza BiH radovi na postavljanju nove travnate podloge na stadionu Tušanj već su pri kraju iako je ostalo još nekoliko svari da se uradi.

“Igralište je završeno, nama je ostalo da još golove koje smo dobili prošle sedmice da montiramo ali čekamo malo minusi da popuste da bi mogli uraditi to kako treba. Utakmice bi se moglo očekivati, ne prva dva kola jer trava još nije gotova kako treba, teren je hirovi, a i Savez je odlučio da prve dvije utakmice se ne igraju kako ne bi uništili teren, tako da najvjerovatnije drugo treće kolo bi se trebala liga da igra i Sloboda a i Tuzla City”, kazao je Dževad Šećerbegović, direktor JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla, te dodaje da se novim utakmicama trebaju radovati kako igrači, tako i navijači.

“Po meni bi trebali igrači najviše da se raduju jer ako su dobri igrači igrat će dobro na dobrom terenu, a lošim igračima više odgovara loš teren. Ako imamo dobre igrače a vjerujem da imamo onda će se najviše oni radovati i dobrim igrama a onda će se radovati i navijači zbog dobre igre, jer za dobrim igrama dobri se rezultati postižu”, rekao je Šećerbegović.

Očekuje se da bi Sloboda i Tuzla City prve mečeve na stadionu Tušanj mogli igrati početkom marta. Fudbaleri Cityja bi 4. marta trebali na teren protiv Sloge, dok bi Sloboda trebala na novom terenu igrati protiv Leotara 11. marta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,