Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavni Manchester United želi dovesti Muhameda Bešića

Preuzmite sliku

Prema pisanju sportskog magazina bleacherreport slavni Manchester United ima ozbiljene namjere da u svoje redove dovede sjajnog dvadesetjednogodišnjeg odbrambenog  veznjaka člana Ferencvaroša i reprezentativca BiH Muhameda Bešića.

u Manchesteru vjeruju da bi dovođenjem Bešića za “malo” novca dobili igrača sa velikim mogućnostima.

Bešić je sjajnim paritijama u dresu BiH na Mundijalu u Brazilu na sebe skrenuo pažnju fudbalske svjetske javnosti, posebno je bio fantastičan u utakmici s Argentinom kada imao zadatak da čuva najboljeg napadača svijeta Lea Messija.

Muhamed Bešić spada u red velikih nada bh. nogometa i sigurno je da će dvadesetjednogodišnji stoper u budućnosti biti jedan od stubova naše A-reprezentacije. Upravo njega mnogi vide kao nasljednika kapitena Emira Spahića, što potvrđuje i činjenica da je ovaj igrač Ferencvaroša izabran za najboljeg mladog igrača mađarskog prvenstva.

Odbio je igrati za njemačku U-21 reprezentaciju, navodeći da želi braniti samo boje BiH. Za mladu reprezentaciju naše zemlje debitirao je u septembru 2010. u meču protiv Italije, a dva mjeseca poslije zabilježio je i prvi nastup za A-selekciju u prijateljskom duelu protiv Slovačke.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje