Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupština FK Sloboda: “Ukoliko Azmir Husić želi 4 miliona budžetskih sredstava mora pokazati transparentnost u poslovanju”

Preuzmite sliku

Nakon što smo jučer objavili razgovor sa predsjednikom UO FK Sloboda Azmirom Husićem, danas je na našu redakcijsku e-mail adresu tuzlanski.ba@gmail.com sitglo saopštenje predsjednika Skupštine FK Sloboda Mirsada Muharemagića koje prenosimo u cijelosti.

Imajući u vidu da je takmičarska komisija NS BiH donijela Odluku u prvostepenom postupku da FK „Sloboda“ Tuzla nije dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi za narednu sezonu, te istupanje predsjednika UO odnosno prozivanje Skupštine da je indirektni krivac obavještavam javnost o sljedećem:

– Skupština kluba kao najveći organ upravljanja i odlučivanja u klubu u okviru svoje nadležnosti između ostalog usvaja i Izvještaj o radu UO kluba, kao i razmatra šestomjesečno i godišnje poslovanje kluba.

UO kluba za svoj rad odgovara Skupštini kluba, te podnosi šestomjesečni i godišnji Izvještaj na razmatranje i usvajanje.

Do sada je ova Skupština usvojila sve inicijative i prijedloge UO na ranije održanim sjednicama, te dala široke ovlasti predsjedniku UO u vođenju kluba, a sve u cilju slobodnijeg i efikasnijeg rada UO za dobrobit FK „Sloboda“. U tom smislu smo promjenili Statut početkom 2015 godine.

  • azmir-jasmin
  • Tvrdnja predsjednika UO da sjednica planirana za 11.05.2015 godine neće biti održana je tačna ali nije obavjestio javnost zbog čega. Naime radi se o sljedećem.

    – UO je pismenim putem dana 21.04.2015 godine obavjestio predsjednika Skupštine da je donio Odluku o održavanju sjednice Skupštine za dan 11.05.2015 godine. Postupajući po Statutu kluba uputio sam dopis dana 23.04.2015 godine UO i sekretarijatu kluba da se pripremi dokumentacija za traženu sjednicu do 04.05.2015 godine kako bi se materijal dostavio članovima Skupštine najkasnije 8 dana prije održavanja sjednice, jer se radi o vrlo važnoj sjednici i materijalu za članove Skupštine, obzirom da UO u svom dosadašnjem radu nije niti jednom dostavio finansijski Izvještaj.

    Na traženje finansijskog Izvještaja uvijek se tražio krivac u Skupštini FK „Sloboda“ te su se predlagale neke inicijative koje su imale kratak period.

    Materijal koji sam tražio za dnevni red Skupštine po prijedlogu UO na koji me obavezuje Statut za navedenu sjednicu je:

    – Izvještaj o radu i poslovanju kluba za 2014 godinu
    a) analiza finansijskog izvještaja FK „Sloboda“ Tuzla za period 01.01. – 31.12.2014 godine
    b) analiza finansijskog izvještaja OP FK „Sloboda 1919“ za period 01.01. 31.12.2014 godine

    – Nacrt Projekta Zlatna karika DA ili NE –

    Imajući u vidu da se projektom Zlatna karika traži 4 miliona KM budžetskih sredstava, što je novac svih građana Tuzle FK „Sloboda“ Tuzla mora pokazati transparentnost u poslovanju, te da postoji uvid javnosti da navijači, simpatizeri i svi koji vole FK „Slobodu“, znaju kako se i šta radi, a na to nas obavezuje zakonska obaveza za usvajanje finansijskog Izvještaja.

    Ovim se pokazuje ozbiljnost u radu FK „Sloboda“ Tuzla, a takođe se poštuje zakonitost u radu. Građani Tuzle, navijači i simpatizeri moraju znati ko su pojedinci koji su unijeli i koliko svojih finansijskih sredstava pa se ponašaju da je FK „Sloboda“ privatno vlasništvo.

    Zašto se dugovanja nisu ranije objavila iako se to tražilo od UO. UO nije do danas dostavio traženi materijal za navedenu Skupštinu, navodi se u saopštenju.

    Skupština FK „Sloboda“ Tuzla – Predsjednik: Mirsad Muharemagić

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje