Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šener Bajramović: “Smatram da uz podršku navijača Zmajeve mogu odvesti na EP u Francusku”

Preuzmite sliku

Šener Bajramović, fudbalski stručnjak koji je u prošlosti sa uspjehom vodio mladu i olimpijsku selekciju Bosne i Hercegovine, poslao je kandidaturu za poziciju selektora A reprezentacije BiH u Nogometni savez BiH.

Poslao svoju kandidaturu za selektora na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. U prošlosti sam bio selektor U21 i U23 reprezentacije i smatram da bih svojim iskustvom i znanjem uz podršku Nogometnog saveza i naših navijača Bosnu i Hercegovinu mogao odvesti na Evropsko prvenstvo. Ponosan sam na igrače koje sam na neki način otkrio i vodio u prošlosti, a to su Zlatan Bajramović, Zlatan Muslimović, Saša Papac, Dragan Blatnjak, Dalibor Šilić, Vladan Grujić i mnogi drugi. Jedini sam selektor kojeg je kaznio Nogometni savez koji su kasnije dužnosti razriješili FIFA i UEFA”, izjavio je Bajramović za naš portal.

  • sener-zlatan
  • Bajramović je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Sarajevo, Jedinstvo, Bosnu iz Visokog, Iskru iz Bugojna, Slogu Jugonamnat i ostale. Po zanimanju je magistar sporta sa višom trenerskom školom koju je završio prije rata. Govori engleski i francuski jezik. Vlasnik je UEFA profi licence, a stažirao je u Realu iz Madrida.

    Inače, Bajramović je uz Mehu Kodru, jedini selektor neke od nogometnih selekcija BiH koji se usudio usprotiviti bivšem rukovodstvu Saveza smatrajući da su njihove odluke protiv interesa selekcije koje vodi.

    Baš kao i Kodro, i Bajramović je protivljenje odlukama bivšoj garnituri NSBiH i tadašnjem direktoru reprezentativnih selekcija Ahmedu Pašaliću, platio gubitkom posla. Nakon toga dugo je bio na “crnoj listi” zbog čega su mu praktično bila zatvorena sva vrata u kako u domaćem, tako i u reprezentativnom nogometu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje