Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Kodro: Na treningu ćemo raditi taktičke zamisli, vjerujemo u tim

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije BiH, Meho Kodro, danas se obratio medijima pred prvi trening Zmajeva.

Reprezentativci BiH su se okupili na Ilidži gdje su u Trening kampu Sarajeva obavili i prvi trening u okviru priprema za naredne susrete sa Lihtenštajnom i Islandom.

Adrian Leon Barišić danas nije trenirao zbog povrede, kao i Anel Ahmedhodžić koji još nije doputovao u Sarajevo i koji takođe ima problema sa povredom.

Vezano | Fudbalski reprezentativci BiH odradili prvi trening u Butmiru

Selektor Kodro djeluje optimistično na prvom obraćanju ove sedmice.

“Imamo problem sa Barišićem koji je došao povrijeđen, ima preglede i ujutro i vidjet ćemo šta će biti s njim. Sutra ujutro također očekujemo da će Anel Ahmedhodžić doći i on je imao neki problem s povredom, pa ćemo vidjeti na čemu je i on.

U zadnjih mjesec dana smo ja i stručni štab pregledali toliko mečeva naših i od protivnika. Ima dosta tu informacija, ali to je druga briga. Malo vremena što imamo s igračima moramo da se fokusiramo na ono što je najbitnije. Vjerujem u naš tim i da možemo sve da dignemo na veći nivo i da će nam to dati rezultat.

  • Na treninzima ćemo inzistirati na organizaciji i radit ćemo taktičke zamisli. Imat ćemo tri ili četiri prepoznatljiva koncepta i želimo vratiti samopouzdanje jer smo zadnje tri utakmice izgubili”, kazao je Kodro.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,