Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam komada: Njemačka pregazila i osramotila Brazil kao niko do sada!

Preuzmite sliku

Reprezentacija Njemačke sa ubjedljivih 7:1 porazila je domaćina Mundijala selekciju Brazila i tako se sasvim zasluženo plasirala u finale Svjetskog prvenstva. Njemačka će u finalu za protivnika imati boljeg iz sutrašnjeg duela između Argentine i Holandije.

Najubjedljiviji poraz prije ove utakmice Brazilci su doživjeli 18. septembra 1920. godine od Urugvaja, a rezultat je bio 6:0.

Igrači Luiza Felipea Scolarija od prve minute nisu bili na nivou zadatka što je Njemačka iskoristila na najboilji mogući način i uspjela postići nevjerovatnih pet golova za svega 18 minuta. Strijelci za Elf bili su: Müller 11; Klose 23; Kross 24, 26 i Khedira u 29 minuti susreta.

Pogotkom u 23 minuti Miroslav Klose je svojim 16 golom postao najbolji strijelac u historiji Svjetskih prvenstava. Nijemac je na listi najboljih strijelaca iza sebe ostavio Brazilca Ronalda koji je postigao 15 i Nijemca Gerda Mullera sa 14 golova.

U drugom poluvremenu Njemačka preko Schurrlea koji je u igru ušao umjesto Klosea postigla još dva gola. Počasni pogodak ako se tako u ovom slučaju može nazvati za Brazil je postigao Oscar u sudijskoj nadoknadi vremena za konačan rezultat od 7:1. Brazilci su u ovom meču imali nekoliko prilika da izvuku nešto časniji poraz ali je u svim situacijama na visini zadatka bio golman Njemačke Neuer.


Germany 7 : 1 Brazil – Highlights All Goals… by MaherZain

Iako su igrači Brazila u ovom meču bili oslabljeni za Neymara koji je povrijeđen opravdanja za sedam golova u mreži Cesara sigurno da nema.

Brazilski navijači na stadionu aplauzom su pozdravili fudbalere Njemačke, a svojim ljubimcima uputili zvižduke. Čast brazilskog fudbala reprezentacija Brazila donekle može spasiti osvajanjem trećeg mjesta i osvajanjem bronzane medalje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje