Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo na Koševu dočekuje Borac, Banjalučani žele nastaviti veliki niz bez poraza

Preuzmite sliku

Derbi 13. kola na stadionu Koševo odigrat će trećeplasirano Sarajevo i lider Borac.

Fudbaleri Sarajeva su u zadnjem kolu doživjeli težak poraz u gostima od Sloge rezultatom 0:3.Borac je na svom terenu igrao protiv Širokog te slavio sa 1:0.

Prije nekoliko sedmica Borac i Sarajevo su u Banjoj Luci u zaostalom susretu drugog kola PL BiH odigrali 1:1.

Sarajevo je u dosadašnjih 12 kola postiglo 18, a primilo 11 golova. Na susretima Bordo tima prosječno pada 24, golova. Banjalučani su postigli 25, a primili samo sedam golova. Prosječno na utakmicama Borca bude 2,7 golova.

Ekipa Sarajeva je zaradila 27 žutih kartona, dakle u prosjeku 2,25 po utakmici. Borac je dobio 15 javnih opomena, u prosjeku 1,25 po susretu. Borac nije izgubio u 11 uzastopnih utakmica.

Trener Sarajeva Simon Rožman:

Mislim da će biti jako slična utakmica jer i mi i oni imamo određene sadržaje. Ipak, ne vjerujem da će ići otvoreno tako da ja ne očekujem potpuno drugačiji susret. Sigurno da bi gol na početku utakmice promijeniti sami tok. Najbitnije je da znamo šta želimo raditi na svakom dijelu terena. Sa velikim očekivanjem dočekujem ovaj meč, jako sam miran, mislim da smo na dobrom putu s obzirom šta i kako radimo.”

Trener Borca Vinko Marinović:

“Pozicija na tabeli govori da je Sarajevo pod tim nekim psihološkim pritiskom i na nama je da to pokušamo iskorisiti. Sigurno da u ovakvim utakmicama morate imati maksimalnu koncentraciju. Svaka greška može odvesti utakmicu u drugom smjeru. Moramo iskorisiti sve prilike u napadu, a njih neće biti puno.”

Meč sudi Irfan Peljto iz Sarajeva.

Susret je u direktnom TV prijenosu na Arena Sport.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,