Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sampaoli nakon debakla Argentine: Španija nas je razbila, ovo se ne smije dogoditi na SP

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Argentine u sinoćnjoj prijateljskoj utakmici sa Španijom pretrpjela je jedan od najtežih poraza u istoriji. Španci su slavili sa 6:1, čime su Argentinci izjednačili negativni rekord. Prethodno su 1958. izgubili sa 1:6 od Čehoslovačke, a zatim i 2010. godine od Bolivije.

Jorge Sampaoli, selektor Argentine, nakon utakmice je kazao da je Španija razbila njegov tim i da se takve utakmice ne smiju desiti na Svjetskom prvenstvu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Publika na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu je mogla uživati u sjajnoj igri španske reprezentacije. Nakon prvih 45 minuta domaći su vodili sa 2:1 i nije se moglo naslutiti da će u nastavku potpuno deklasirati velikog rivala. Uslijedio je prvi Iscov hat-trick u dresu reprezentacije i jedan Iaga Aspasa za velikih 6:1.

“Moramo da preuzmemo odgovornost za ovu utakmicu, ovakve stvari se ne smiju dešavati na Svjetskom prvenstvu. Španija nas je razbila, moramo nastaviti da radimo. Ovo su atipični rezultati koji mogu promijeniti perspektivu trenera ako se sve ne analizira. Moraću dobro da analiziram utakmicu i odlučim. Moram riješiti emocionalno pitanje. Nismo očekivali toliko siline od protivnika. U drugom poluvremenu Španija nas je uništila direktnim napadima. Vrlo brzo su došli golovi i to je napravilo razliku. Rezultat nam jasno daje do znanja da ovu utakmicu moramo uzeti u obzir pri sastavljanju tima i da nastavimo vrijedno da radimo kako se ovako nešto ne bi dogodilo na Svjetskom prvenstvu“, zaključio je razočarani Sampaoli.

Argentina će na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 14. juna do 15. jula ove godine održati u Rusiji, igrati u grupi “D“ sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,