Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samir Bekrić: Željezničar ima možda i najmanji budžet za prvi tim u ligi

Preuzmite sliku

Na danas održanoj konferenciji za medije obratio se sportski direktor FK Željezničar, Samir Bekrić, koji je govorio o dosadašnjem dijelu sezone.

“Nisam se spremao za ovo, pričat ću sve iz srca, kao što sam i igrao za ovaj klub. Malo ću se vratiti u prošlu sezonu, u kojoj je plasman u Evropu bio veliki podvig za nas, tome smo se nadali, ali nismo to očekivali. Uz veliku našu borbu i uz veliku pomoć naših navijača smo uspjeli.

Nakon Evrope i sjajnih utakmica dolazi nam Borac gdje smo pokazali kvalitet, da možemo igrati. Stručni štab je u nekoj analizi i očekivao neki pad, ali nismo očekivali da ćemo izgubiti 3-4 utakmice. Neke utakmice smo trebali da pobijedimo kako bi igrači dobili samopouzdanje i bili još bolji. Smatram da smo donosili logične odluke što se tiče igračkog kadra, sve smo uskladili i dovodili smo igrače koji su se uklapali u naš budžet.

Nismo mogli dovoditi igrače kao što rade naše konkurenti. I kada bi skupili pare za neke igrače, došli bi na naplatu neki novi dugovi, koji su hitno morali biti riješeni. Ne možemo dovesti top igrača, gledali smo da dovodimo karakterne momke koji će nam svojom i energijom navijača donijeti rezultat.

65-70 hiljada je budžet za igrače. Mi smo u situaciji da dovodimo fudbalere koje mi moramo vraćati u formu i to je naš najveći problem. Nije lako ni stručnom štabu, Štilić se povrijedio, a on je naš motor. Sada nam se i Krpić povrijedio. Zvali smo preko 30 mladih igrača iz drugih klubova, ali nismo mogli dovesti. Mi možemo sanjati o Vidiću iz Sloge, igrači iz GOŠK-a imaju bolja primanja od naših. Ja sam imao želju da Sipović bude s nama, ako se ne zadrži u Kuvajtu.

Odjednom je otišao i onda smo vidjeli da je potpisao za Igman. Što se tiče Selimovića koji je došao, ako nam neki igrač ode sutra, htjeli smo da imamo zamjenu odmah. Sa Amoahom pričamo o produženju ugovora, imamo konkretne ponude za njega. Nekada je bolje pustiti igrača sa čistim papirima, a naknada je 250 hiljada eura”, kazao je Bekrić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje