Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Salah pozvao na podršku Gazi: Ovo se mora zaustaviti. Čovječanstvo mora pobijediti

Preuzmite sliku

Mohammed Salah, fudbaler reprezentacije Egipta i engleskog Liverpoola, pozvao je na podršku narodu Gaze, javlja Anadolu.

Podijelio je video na svojim nalozima na društvenim mrežama, navodeći da nije lako pričati u ovakvim vremenima.

“Toliko je brutalnosti i srceparajućeg nasilja. Jako je loše svjedočiti tenzijama prošle sedmice. Svi životi su sveti i mora se zaštititi. Ovo se mora zaustaviti. Porodice su odvojene jedna od druge. Mora se dozvoliti da u Gazu dođe humanitarna pomoć. Ljudi tamo su u veoma lošem stanju”, kazao je Salah.

Obraćajući se svjetskim liderima, 31-godišnji fudbaler je rekao: “Scene u bolnici su bile veoma zastrašujuće. Ljudima Gaze je potrebna voda, hrana i medicinska podrška. Pozivam sve svjetske lidere da se okupe kako bi spriječili daljnja ubistva nevinih ljudi. Čovječanstvo mora pobijediti”.

Rami en-Nazar, izvršni direktor egipatskog Crvenog polumjeseca, koji se bavi pomoći Pojasu Gaze, naveo je ranije kako je Salah pomogao Palestince.

Muhammad Salah je donirao sredstva palestinskom narodu”, rekao je Nazar, dodavši da ovo nije čudna situacija za Salaha i da mu nije prvi put da to radi unutar ili izvan Egipta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,