Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šala Džeke i Kolarova sa gradonačelnikom Manchestera i danas tjera suze na oči

Preuzmite sliku

Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH i Aleksandar Kolarov, nekadašnji reprezentativac Srbije, dijelilu su svlačionice u Manchester Cityu, Romi, ali i svlačionicu Interu, sve dok se Kolarov nije oprostio od aktivnog igranja fudbala. 

Veoma zanimljiv podatak je da su Džeko i Kolarov prije nego što su se sastali u Interu zajedno igrali na 233 utakmice što je i jednom i drugom rekord kada su u pitanju nastupi sa saigračima. Edinu je na drugom mjestu Joe Hart sa 161 zajedničkim nastupom, dok je Aleksandar sa Davidom Silvom igrao zajedno 178 puta.

Pored toga što su na terenu imali odličnu saradnju, balkanski duo je prijateljstvo iz svlačionice prenio i na privatne živote, a vrijedi se prisjetiti i njihovih zajedničkih šala prilikom medijskih nastupa ili posjeta.

Javnost u Engleskoj bila je oduševljena šalom Kolarova i Džeke sa gradonačelnikom Manchestera za vrijeme igranja u Man. Cityu. Džeko je i u oproštajnom statusu naveo da mu je Kolarov više od prijatelja i saigrača te da će zauvijek imati posebno mjesto u njegovom životu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje