Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Said Hamulić na meti engleskog premijerligaša

Preuzmite sliku

Said Hamulić mogao bi ovog ljeta napraviti novi transfer karijere, javljaju pojedini inostrani izvori. Radi se ni manje ni više o najjačoj ligi svijeta – engleskoj Premier ligi. 

Jesenas je igrama za Stal Mielec u poljskoj Ekstraklasi na sebe skrenuo veliku pažnju, te je u zimskom prijelaznom roku Said Hamulić potpisao za francuski Toulouse.

U francuski klub prešao je za dva i po miliona eura i potpisao ugovor do 2027. godine, ali se nije naigrao i još uvijek nije postigao prvijenac za klub koji je minule sezone osvojio Kup Francuske. Tačnije, postigao je dva gola u jednom nastupu za B tim Toulousea, ali za prvi tim je nastupio devet puta (samo 149 minuta), te to nije bilo dovoljno da zatrese protivničku mrežu.

Uprkos tome, Said Hamulić u junu je dobio poziv bivšeg selektora Faruka Hadžibegića, te je igrao protiv Portugala i Luksemburga, te bio jedan od najagilnijih na terenu.

Sada za njega ipak stižu lijepe vijesti. Na utakmicama reprezentacije uspio je skrenuti pažnju na sebe, te bi ga u svojim redovima rado vidio novi član engleske Premier lige, Sheffield United.

Još jedan naš reprezentativac, Anel Ahmedhodžić, prethodne sezone bio je jedan od ključnih igrača na putu do drugog mjesta u Championshipu i plasmana u elitni rang engleskog fudbala.

Osim Hamulića, Sheffield na listi želja ima i Beniea Traorea iz švedskog Hackena, te Stevea Mouniea iz Stade Brestoisa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje