Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sadiković: “Obzirom na kvalitet Slobode čudi me da imamo i ovih devet bodova” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige pred oko 2.500 gledalaca na stadionu Tušanj poraženi su od ekipe Željezničara rezultatom 2:1.

Gosti sa Grbavice do prednosti od 1:0 došli su početkom drugog poluvremena kada je u 48. minuti golmana Fejzića savladao Varea. Slabost i nemoć domćaih fudbalera Željezničar je kaznio u 62. minuti kada su preko Turkovića fudbaleri Željezničara došli do prednosti od 2:0.

Sve što su igrači Denisa Sadikovića uspjeli da urade u današnjem susretu je gol u 77. minuti kada su Crveno-crni preko Jasmina Mujkića smanjili rezultat na 2:1 što je bio i konačan ishod derbija u Tuzli.

Utakmicu na Tušnju obilježio je i incident izazvan od strane gostujućih navijača nakon čega je glavni sudija susreta Mumaer Bureković igrače oba tima povukao u svlačionicu. U međuvremnu navijači Želje su uz jaku policijsku pratnju ispraćeni sa stadiona prije isteka regularnog dijela utakmice.

U video prilogu članka pogledajte detalje sa susreta Sloboda – Željezničar kao i izjave trenera.

Šef stručnog štaba Slobode Denis Sadiković vidno razočaran novim porazom  izjavio kako se njegovoj ekipi i ovog puta dogodilo da prvi dio utakmice odigraju solidno nakon čega dođe do pada u igri koji protivnik kazni.

Obzirom na kvalitet i moć koju trenutno ima ova ekipa, dobro je da imamo i ovih devet bodova” zaključio je Sadiković. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,