Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rooney: Engleska može napraviti velike stvari na EURO 2016

Preuzmite sliku

Ovdje smo i želimo osvojiti turnir. Nećemo reći da će plasman u četvrtfinale biti napredak. Vjerujem da smo bolji od toga, kaže Rooney.

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Wayne Rooney smatra da njegova zemlja, nakon plasmana u osminu finala EURO 2016, može napraviti magične stvari.

Englezi će se, nakon ne pretjerano dobrog izdanja u grupnoj fazi, u osmini finala sastati sa Islandom, jednim od najprijatnijih iznenađenja Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Rooney kaže da osjeti kako je ova reprezentacija Engleske sposobna da napravi velike stvari, te da se može boriti za naslov šampiona Evrope.

U našem timu imamo pet ili šest igrača koji mogu odlučiti utakmicu, a ne mogu reći da smo to uvijek imali. Ovdje smo i želimo osvojiti turnir. Nećemo reći da će plasman u četvrtfinale biti napredak. Vjerujem da smo bolji od toga“, rekao je Rooney, prenose britanski mediji.

Rooney je u prvoj fazi takmičenja igrao sve tri utakmice, s tim da je bio starter u prve dvije, dok je u trećoj protiv Slovačke ušao u igru u 55. minuti. “Gordi Albion” je na kraju zauzeo drugo mjesto u grupi B ostvarivši dva remija sa Rusijom (1:1) i Slovačkom (0:0), te pobjedu protiv Velsa (2:1).

Utakmica osmine finala između Engleske i Islanda igraće se u ponedjeljak, 27. juna u Nici sa početkom u 21 sat. Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu će se sastati sa boljim iz ogleda Francuske i Republike Irske, koji je na programu dan ranije u Lyonu u 15 sati. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,