Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo: Uživam gledajući velike fudbalere kao što je Messi

Preuzmite sliku

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih igrača današnjice, iskazao je poštovanje prema velikom rivalu na terenu Lionelu Messiju, te naglasio da uživa da gleda kako igra napadač Barcelone.

Ronaldo, koji će 3. juna sa svojim Realom igrati finale Lige šampiona u Cardiffu protiv Juventusa, za argentinske medije istakao je da uživa gledajući velike igrače, a među njima i Messija. Upravo su Ronaldo i Messi, fudbaleri koji su u posljednjih devet godina osvojili sve “Zlatne lopte”, priznanje namijenjeno najboljem igraču svijeta tokom 365 dana.

“Volim da vidim sve dobre igrače, a Messi je jedan od njih. I on je igrač, zar ne? Stvarno uživam kada ga vidim na terenu, ali i ostale velike fudbalere”, kazao je Ronaldo.

Sjajni napadač Reala dodao je da ima pristojan odnos sa Messijem, iako mediji pokušavaju da ga predstave kao veliki rivalitet.

“Kada god se vidim s Messijem imam jako dobar odnos s njim. Nije da idemo kući i družimo se. On mi nije prijatelj, ali smatram ga drugom u našoj profesiji, a ne rivalom. To mi se sviđa, kao i poređenja nas dvojice. To je dio posla i svijeta fudbala”, zaključio je Ronaldo.

Ove sezone portugalski reprezentativac postigao je 40 golova u svim takmičenjima. Sa Realom je već osvojio naslov šampiona Španije, nakon pet godina posta. U Cardiffu, 3. juna imaće priliku da po četvrti put u svojoj karijer podigne pehar Lige šampiona. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,