Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo se suočava s mogućom deportacijom zbog neprimjerenog ponašanja

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo ponovno je u središtu pažnje zbog svoga ponašanja.

Ekipa Al-Nassra za koju nastupa Cristiano Ronaldo ponovno je izgubila, ovaj put u derbiju i to se nikako nije svidjelo navijačima.

Ipak, ono što je uzburkalo javnost Saudijske Arabije je neprimjereni potez portugalskog nogometaša o kojem će se sada intenzivno pričati i prijete mu ozbiljne sankcije.

Čini se da ga je najlakše izbaciti iz takta uzvicima ”Messi, Messi”, a to su mu vikali i navijači Al-Hilala. On je na to uzvratio primivši se za genitalije.

U zemlji gdje postoje vjerski zakoni takvo što očito vrijeđa osjećaje mnogih Saudijaca pa je na društvenim mrežama eskalirao bijes.

Neki su čak zatražili da ga vlasti deportiraju zbog takvog, za njih, pretjerano prostačkog ponašanja.

U toj zemlji to je prekršaj

Lokalni mediji prenose objavu saudijskog doktora međunarodnog prava Noufa Bint Ahmeda koji je zatražio oštre mjere.

”Čak i ako su ga navijači Al-Hilala provocirali, on je pogriješio svojim odgovorom. Njegovo je ponašanje zločin. Radi se činu javne nepristojnosti što se ovdje kažnjava hapšenjem i deportacijom u slučaju da ga počini stranac.”

Al-Nassr je pokušao opravdati čin svoje najveće zvijezde, ali malo je ko tome povjerovao. Naime, preko sportskog novinara Muhammada Al-Enezija pustili su saopštenje u kojem se navodi kako se nije radilo o prostačkom činu već se navodno uhvatio za međunožje zbog povrede koju je zadobio tokom utakmice.

”Imam informaciju iz Al-Nassra. Ronaldo je pretrpio povredu i nije uputio uvredljive pokrete. Zadobio je jak udarac u osjetljivo područje i boljelo ga je čak i nakon utakmice.”

Mnogi sad opet izvlače činjenicu što su mu saudijske vlasti progledale kroz prste zbog života s nevjenčanom suprugom Georginom.

To je u Saudijskoj Arabiji strogo zabranjeno, ali su zbog dolaska takve svjetske zvijezde Saudijci zažmirili na jedno oko.

No još ovakvih ”prekršaja” moglo bi značiti i veći pritisak javnosti, a time i pravi skandal, što bi protjerivanje Cristiana Ronalda iz zemlje definitivno bio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje