Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Romantik i na terenu: Evo kome Zajko Zeba posvećuje svaki pogodak na Tušnju (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon što je početkom prošle godine uprava FK Sloboda dogovorila dolazak Zajka Zebe na Tušanj nije trebalo dugo da isti na zelenom terenu još jednom pokaže da je jedan od najboljih veznjaka koji su ikada igrali u Premijer ligi BiH.

Urođene osobine lidera brzo su prepoznate pa je Zeba zasluženo ponio kapitensku trakicu. Od trenutka kada je obukao Crveno-crni dres do danas, Zeba je u svim segmentima nogometne igre blistao. Sa deset postignutih pogodaka najbolji je strijelac tima dok se u ukupnom poretku BHT Premijer lige nalazi na 5. mjestu. Graciozni potezi, savršeni driblinzi, precizno izvođenje slobodnih udaraca, nesebične asistencije sastavni su dio Zebine nogometne škole u kojoj su uživali ne samo Tuzlaci i navijači Slobode, nego i svi ljubitelji nogometa širom BiH.

  • zajko-zeba-samira-zeba
  • Pored svega navedenog Zeba je vjerovatno i najveći romantik na zelenim terenima a ovaj simpatični detalj uočili su fotografi portala Tuzlanski.ba. Naime, prilikom svakog postignutog pogotka na stadionu Tušanj pogled i posveta najprije idu u samo jednom pravcu u pravcu osobe koja je njegov najveći oslonac i podrška, te najvjerniji navijač bez obzira u kojoj sredini živio, za koji klub igrao i u kakvoj formi bio.

    Nakon što poljubi domali prst na kojem nosi vjenčanu burmu, kapiten Slobode svaki gol posveti supruzi Samiri koja ga vjerno posmatra i podržava sa balkona stana u kojem žive a čiji pogled seže na stadion sa kojeg nebrojno mnogo puta odjekuje ime njenog supruga.

    Profesionalac na terenu, romantik, emotivac i van njega, Zajko Zeba je veličina i lider koji ostavlja nemjerljiv doprinos i veliki pečat kako u klubu iz Rudarske 2., tako i u bh. nogometu uopšte. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje