Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roma prisiljena prodati Pjanića ako želi igrati Evropska takmičenja

Preuzmite sliku

Roma ima još samo nešto više od mjesec dana da ispoštuje financijski fair play, potrebno joj je još 30 miliona eura, a na Pjaniću mogu zaraditi 38 miliona.

Miralem Pjanić je protekle sezone bio najbolji igrač Rome uz Radju Nainggolana, ali Roma će ga teško uspjeti zadržati u ekipi.

Iako Pjanić stalno naglašava da je sretan u Rimu, iz dana u dan se samo povećavao broj klubova koji su zainteresirani za njega. Posljednji u nizu je Juventus, a Gazzetta dello Sport tvrdi da je transfer u staru damu gotova stvar jer je ekipa s Olimpica primorana prodati svog ponajboljeg igrača.

Naime, Roma ima još samo nešto više od mjesec dana da ispoštuje financijski fair play, odnosno da sredi svoj račun, a za to im nedostaje još 30 milionaeura. Pjanićeva otkupna klauzula iznosi 38 miliona, pa bi klub time riješio veliki problem.

Ako Roma do 30. junane uplati novac mogla bi biti kažnjena s četiri miliona eura, ali i izbacivanjem iz Europe. Podsjetimo,  u sličnoj se situaciji nedavno našao i Galatasaray te je na dvije godine izbačen iz europskih takmičenja. (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,