Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Robert Prosinečki: Volim doći u Sarajevo, trebao sam i kao trener, ali…

Preuzmite sliku

Sitnice su dijelile Roberta Prosinečkog od povratka u bosanskohercegovački fudbal.

Ovaj put ne kao selektor već kao trener Sarajeva. Danima je legendarni “Žuti” pregovarao sa Ismirom Mirvićem, činilo se da je samo pitanje dana kada će biti predstavljen u Titovoj, ali uslijedio je preokret. Iznenađujuće je za novog trenera promovisan Mirza Varešanović.

Varešanovićev povratak nije sjeo navijačima koji su ga od ranije imali na “piku” zbog određenih stvari iz prošlosti, a gdje je na koncu zapelo s Prosinečkim nisu otkrivali ni klub ni on sam. Do danas.

Odmah na početku razgovora za Reprezentacija.ba nije skrivao da ga lijepe uspomene vežu za život u Sarajevu dok je od 2018. do 2019. bio selektor našeg nacionalnog tima.

– Volim doći u Sarajevo. Za vrijeme boravka u tom gradu stvarno sam uživao, bilo je i manje lijepih trenutaka, zdravstvenih problema…, ali hvala Bogu sada je okej. Pazili su me doktori. I danas se čujem sa doktorom Šabanovićem koji me operisao – kaže nam Prosinečki i potom se osvrće na razgovore sa Sarajevom.

– A da, bio sam u nekim pregovorima. Gdje je zapelo? Svi imamo svoju viziju… Mišljenja sam da je u ovom momentu za Sarajevo najbolje da tu bude neko ko poznaje situaciju baš dobro. Neophodno je za tako veliki klub da se vrati u vrh, a zadnjih godina, realno, ne izgledaju najbolje.

Spominje se i da je Prosinečki danas kandidat za reprezentaciju Vijetnama.

– Trenutno nemam ništa, to iskreno kažem. Naravno da volim raditi, fudbal je moj život, ali u ovom trenutku neću da silim. Otvorit će se, valjda, nešto gdje ima vizija da se napravi nešto i gdje mogu ja kao ja funkcionisati te tako dati sve najbolje.

U proteklom periodu pomno je pratio i Svjetsko prvenstvo na kojem je njegova Hrvatska još jednom napravila sjajan rezultat. Ovaj put osvajanjem trećeg mjesta.

– Hrvatska je stvarno fenomen. Mislilo se da će proći dugo vremena da se ponovi uspjeh iz Rusije, ali, evo, sada opet medalja. Prednost je što hrvatski igrači uz ogroman talenat imaju i taj naboj kada igraju za svoju zemlju, sve to prati i atmosfera, a to su osnovni preduslovi za uspjeh – zaključio je Robert Prosinečki na kraju razgovora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje