Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentacija Srbije pod opsežnim mjerama sigurnosti večeras stigla u Tiranu: Meč će osiguravati 2.300 policajaca (FOTO)

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Srbije je pod opsežnim mjerama sigurnosti večeras stigla u Tiranu, gdje će prenoćiti do odlaska u Elbasan, mjesto sutrašnjeg odigravanja kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo sa domaćom selekcijom Albanije.

Fudbaleri Srbije i osoblje Fudbalskog saveza Srbije su pod opsežnim mjerama sigurnosti su aerodroma “Majke Tereze” stigli u hotel u Tirani.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Albanije je saopćilo da će sutrašnju utakmicu osiguravati 2.300 pripadnika policije.

Saimir Tahiri, ministar unutrašnjih poslova Albanije, danas je izjavio da su poduzete sve mjere sigurnosti kako bi se sutrašnji meč između fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije odvio nesmetano.

U Albaniju je stigao i veliki broj novinara koji će pratiti utakmicu Albanije i Srbije.

Duel na “Elbasan areni” počet će u četvrtak u 20.45 sati, u pretposljednjem kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za mnoge je u Albaniji ovo utakmica historijskog značaja, s obzirom na to da pobjedom Albanci imaju priliku izboriti prvi plasman na EP.

Podsjetimo, utakmica Srbija – Albanija, koja se igrala u oktobru pošle godine, prekinuta je u 41. minutu pri rezultatu 0:0, nakon što je na terenu došlo do tuče igrača, ali i reprezentativaca gostujuće selekcije sa pojedinim navijačima domaćih koji su utrčali na teren. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,