Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real u potrazi za novom “devetkom”: Mbappe bi unio nemir u svlačionicu, Haaland zvuči kao bolja opcija

Preuzmite sliku

Real Madrid već planira budućnost s pogledom usmjerenim ka Premier ligi, piše Forbes.

Kako bi pojačao svoju liniju napada, kraljevski klub planira dovesti napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda, prenosi Tuzlanski.ba.

Kako je izvijestio TF1 Telefoot Real Madrid bi mogao već pripremati svoj sljedeći potez.

Španski mediji vjeruju da bi Los Blancosi mogli aktivirati klauzulu o oslobađanju u Haalandovom ugovoru 2024., što bi omogućilo sklapanje posla uz naknadu između 220 miliona eura do 240 miliona eura.

Haaland se pridružio Manchester Cityju 2022. za naknadu od 51 milion funti koja bi mogla narasti na 85,5 miliona funti i od tada je postigao 47 golova u 40 nastupa za ekipu Pepa Guardiole.

Madriđani trebaju zamjenu za Benzemu

Ovaj bi potez dao Real Madridu buduću opciju umjesto trenutno vodeće devetke Karima Benzeme. Francuski internacionalac će ove godine napuniti 36 godina i dok njegov ugovor ističe ovog ljeta, očekuje se da će biti obnovljen na dodatnih 12 mjeseci.

Real Madrid ostaje uporan da će analizirati odluku temeljenu na Benzeminoj formi u sezoni 2023./2024. prije nego što se osvrne na njegovu budućnost nakon toga, ali klupska politika upravljanja ekipom dovela je do toga da su drugi, poput Sergia Ramosa, krenuli dalje nakon svog najboljeg izdanja.

Ova je godina Benzemu već postavila pred nove izazove. Propustio je 13 utakmica zbog povreda ove godine, što je najveća brojka od 2015./16., i odigrao je punih 90 minuta u samo 66% utakmica u kojima je nastupio.

Čak i tako, zabio je 26 golova u 35 nastupa.

Mbappé nije isključen

AS tvrdi da ugovor ne bi imao nikakvog uticaja na potencijalni ugovor za Kyliana Mbappéa iz Paris Saint-Germaina.

Sapunica koja povezuje kapitana Francuske s prelaskom u špansku prijestolnicu nastavlja se razvijati, iako se čini da nedavni znakovi iz kluba pokazuju smanjenje interesa.

Mbappéove razne kontroverzne izjave protiv uprave francuskog kluba izazvale su zabrinutost za Real Madrid, koji vjeruje da bi njegova prisutnost i stav mogli uznemiriti svlačionicu.

Nedavno je Mbappé progovorio na Instagramu kritizirajući odluku svog tima da se usredotoči na njega kao zvijezdu u marketinškim materijalima u vezi s prodajom sezonskih ulaznica.

Također postoji sve veća zabrinutost da bi Mbappéov profil mogao dovesti do sukoba između njega i njihova dva mlada brazilska krila, Viníciusa Júniora i Rodryga Goesa.

Obojica su bili u dobroj formi posljednjih sedmica i Real Madrid nastavlja gajiti velike nade u oba napadača.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje