Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real Madrid predstavio novo pojačanje Ardu Gulera: ‘Zajedno ćemo podići tvoju karijeru’

Preuzmite sliku

Rukovodstvo španskog fudbalskog velikana Real Madrida i zvanično je javnosti predstavilo svog novog člana, mladog fudbalera Ardu Gulera i tom prilikom mu upriličilo prijem u klubu s kojim je potpisao ugovor na šest godina, javlja Anadolu.

Predstavivši se medijima, 18-godišnji Guler je rekao da želi da postane legenda Real Madrida.

“Prije svega, hvala mojoj porodici i Madridu. Želim da postanem legenda Real Madrida. Hvala vam na svemu”, rekao je talentirani bivši fudbaler istanbulskog Fenerbahcea.

  • Predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez pohvalio je Gulera, rekavši da su njegove vještine i karakter privukli pažnju u cijelom svijetu.

    “Zajedno možemo stvarati historiju. Turska je ponosna na tebe, Arda. Zajedno ćemo podići tvoju karijeru. Na stadionu Bernabeu naći ćeš navijače koji će te podržati na svaki mogući način. Tvojim talentima ćemo dodatno ojačati. Naći ćemo način da ponovo osvojimo Ligu šampiona”, rekao je Perez.

  • Guler će u Real Madridu nositi dres s brojem 24.

    Fenerbahce je saopćio da će Real Madrid platiti 20 miliona eura za Gulera.

  • “Pored naknade za transfer, maksimalni bonus od deset miliona eura će Fenerbahceu isplatiti Real Madrid u zavisnosti od učinka igrača”, navodi se u saopćenju.

    Ugovorom je određeno i da u slučaju da Guler pređe iz Real Madrida u neki treći klub, Fenerbahce će dobiti 20 posto iznosa tog transfera.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje