Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvo pretkolo UEFA Conference lige: Sarajevski klubovi danas počinju evropsku avanturu

Preuzmite sliku

Fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar danas će odigrati svoje utakmice prvog pretkola UEFA Conference lige.

Fudbaleri gruzijskog Torpeda i Sarajeva večeras od 19:00 sati u Kutaisiju igraju utakmicu prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Trener Sarajeva Mirza Varešanović kazao je uoči utakmice da su njegovi izabranici maksimalno spremni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

“Maksimalno spremni dočekujemo ovu utakmicu. Znamo manje više sve dobre i loše strane protivnika. Pogledali smo većinu njihovih utakmica, a fokusirali smo se na mečeve od kada je došao novi trener iz Škotske. Mi smo obavili jako kvalitetne i dobre pripremne utakmice u Sloveniji gdje smo odigrali četiri utakmice i ostvarili četiri pobjede. Puni samopouzdanja ulazimo u ovu utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo se što duže zadržati u Evropi.”

Zadnjih pet utakmica:

Torpedo Kutaisi – pobjeda, tri remija i poraz

Sarajevo – četiri pobjede i poraz.

Sarajevo ima četiri pobjede u nizu.

Duel u Gruziji sudit će Snir Levy iz Izraela.

Željezničar večeras na Grbavici od 20:30 sati igra duel prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv bjeloruskog Dinama iz Minska.

Sve ulaznice za ovaj duel su rasprodate, pa goste iz Bjelorusije očekuje pravi pakao na stadionu Grbavica. Trener Želje Nermin Bašić govorio je uoči večerašnje utakmice.

  • “Četiri sedmice dobro radimo, predani su svi u svlačionici, dobra je atmosfera, da li ćemo to uspjeti krunisati sad odmah u Evropi, ne znam, ali sigurno da imamo želju da to napravimo. Ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji i da igramo kao navijači, moramo biti disciplinovani tako da nekako tu sinergiju pokušamo sprovesti u djelo onako kako trebaš, da igraš na rezultat, da si hrabar, da si odvažan, ali moraš biti na top nivou taktički. Nadamo se prolasku dalje, ne bojimo se nikoga, ali igramo protiv ekipe koja je prije sedam-osam godina igrala Evropsku ligu”, riječi su Bašića.

    Zadnjih pet utakmica:

    Željezničar – četiri pobjede i remi

    Dinamo Minsk – tri pobjede, remi i poraz

    Željezničar je bez poraza u zadnjih osam utakmica.

    Duel na Grbavici sudit će Evangelos Manouchos iz Grčke.

    Oba meča direktno prenosi kanal My TV.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje