Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Problemi za Zeničane: Čelik ostao bez trenera uoči duela sa Slobodom

Preuzmite sliku

Nogometni klub Čelik, nakon subotnjeg poraza na gostovanju kod ekipe Simm Bau rezultatom 0:2, razišao se s trenerom Arminom Duvnjakom (33 godine), potvrdio je Feni PR zeničkog kluba Maid Redžić.

Čelik se nakon 10 odigranih utakmica sa samo 12 bodova, te s omjerom dvije pobjede i dva poraza te šest neriješenih rezultata, nalazi na 10. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, pa su se odlučili na razlaz s trenerom s kojim su prošle sezone suvereno izborili plasman u ovu ligu.

“Nakon sinoćnjeg sastanka s trenerom Duvnjakom, odlučeno je da se prekine saradnja s njim, jer nisu ispunjene ambicije za ovu sezonu. Ekipu će do polusezone voditi pomoćnici Izudin Kamberović i trener golmana Adis Nurković, koji će ekipu spremati za subotnji duel protiv lidera tuzlanske Slobode”, kazao je Redžić.

Čelik je prošle sezone, pod vodstvom trenera Duvnjaka, kao član Druge lige FBiH u šesnaestini finala Kupa BiH nakon penala izbacio favorizirano Sarajevo, ali su, također nakon penala, u februaru ove godine, u osmini finala ispali od bijeljinskog Radnika.

Čelik je prošlog mjeseca u Kupu BiH savladao banovićku Budućnost s 3:1, ali će meč šesnaestine finala tog takmičenja, protiv prvaka BiH mostarskog Zrinjskog, igrati naknadno.

Duvnjak je ekipu Čelika preuzeo u martu prošle godine, a u periodu od augusta prošle do augusta ove godine zenički tim bio je bez poraza, a od februara ove godine obavlja i posao pomoćnog trenera u U15 selekciji BiH. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,