Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme za baraž: Selektor sa Misimovićem pjevao u kafani u Minhenu

Preuzmite sliku

Selektor BiH Savo Milošević (50) i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović (41) službenim putovanjem započeli su pripreme reprezentacije BiH za baraž protiv Ukrajine.

Kao da su zaboravili da reprezentacija pod njihovim vodstvom bilježi najgore rezultate u posljednjih 10 godina, a možda i svih vremena, pa su završili i u kafani u Minhenu. I to uz mikrofon i pjesmu.

Cilj ovog službenog putovanja bio je obilazak naših igrača.

U petak su boravili u Austriji i gledali meč Salzburg – Šturm, zatim su u subotu pratili Ermedina Demirovića protiv Leipziga, a onda su stigli do kafane u Minhenu gdje su se opustili.

@tuzlanski_ba

Savo Milošević, kafanske pripreme za baraž

♬ original sound – Tuzlanski.ba

Milošević je nedavno za Reprezentacija.ba portal kazao da vjeruje da ima podršku reprezentativaca te da je to preduslov svih preduslova.

“Međusobno razumijevanja i vjera su ključne stvari. Da sam procijenio da igrači nemaju povjerenja u ovo što radim, otišao bih, vjerovatno. Šta vrijedi da im predstavim nešto, a oni ne vjeruju u to?

Od toga nema ništa. Jedna stvar je šta ja imam u glavi po pitanju taktike, sasvim druga ono kako se oni osjećaju i kako će to sprovesti u djelo. Sprovest će samo ako vjeruju. Osjećam da vjeruju i to je preduslov svih preduslova.”

Inače, pobjednik duela BiH – Ukrajina će u finalu baraža za EURO igrati 26. marta protiv Islanda ili Izraela.

BiH će u slučaju plasmana na EURO igrati u grupi sa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje