Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prekinut meč pjetlića: Roditelji se potukli, nastradao i snimatelj

Preuzmite sliku

Nastavlja se serija skandala na terenima širom Beograda. Utakmica pjetlića Žarkova i Grafičara prekinuta u drugom poluvremenu, zbog pesničenja roditelja na tribinama SC “Gladijator” u Kneževcu. 

Zaostali meč četvrtog kola Prve lige petlića FS Beograda, između Žarkova i Grafičara, završen je u 56. minutu, pri rezultatu 0:0.

Dok su dječaci rođeni 2010. godine trčali za loptom na vještačkoj travi, njihovi roditelji započeli su fizički obračun na tribinama sportskog centra u Kneževcu. Ne hajući na djecu, uz teške riječi, nedostojne i ulice, oni koji bi trebalo da budu primjer dječacima na terenu, pesničili su se međusobno, prenosi Sport Klub.

“Vidjelo se od početka utakmice da na tribinama tinja netrpeljivost među roditeljima. Sve je eksplodiralo u trenutku kada glavni arbitar nije pokazao direktan crveni karton defanzivcu Grafičara poslije saplitanja napadača Žarkova, posljednjeg igrača odbrane. Dodijeljen žuti karton gostujućem fudbaleru bio je signal da dođe do komešanja u publici”, kaže Budimir Davidović, komesar za takmičenja mlađih kategorija FS Beograda.

Pesničenje je potrajalo nekoliko minuta, na očigled djece i službenih lica. Kao u najgorim horor filmovima…

“Tih nekoliko minuta trajalo je kao vječnost, naočigled djece na terenu. Čak je nastradao i snimatelj, čovjek se našao između dvije zaraćene strane, uragan nasilja skoro da je stigao nedužnog čovjeka. U dogovoru sa glavnim sudijom i obojicom trenera dogovoreno je da se susret prekine, zbog bezbjednosti aktera na tribinama i terenu”, naglasio je Budimir Davidović.

Cjelokupan slučaj trebalo bi da dobije epilog i pred sudijskim organima. Takmičarski i disciplinski dio ostaje pred organima Fudbalskog saveza Beograda.

Bez obzira na prekršajne prijave, ako ih bude, slučaj iz Kneževca još jedan je dokaz dubioze društva na ovim prostorima i zabrinjavajuće spirale nasilja na fudbalskim terenima, pogotovo tokom utakmica mlađih kategorija. Nedolično ponašanje roditelja ima jasnu poruku – utakmice dječaka i djevojčica izgubile su smisao.

Ostrašćenim roditeljima nije mjesto na tribinama, potvrdio je i skandal iz Kneževca. Ne bi valjalo da ponovo čekamo potencijalne žrtve kako bi se neko opametio. Belgijanci su odavno pronašli rješenje – sve utakmice ekipa ispod 17 godina zatvorene su za javnost…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,