Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pregled sa Tušnja: Pogledajte kakva je atmosfera bila na utakmici Sloboda-Željezničar (VIDEO)

Preuzmite sliku

Gradski stadion Tušanj u Tuzli bio ispunjen je do posljednjeg mjesta u derbiju 22. kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara.

Tribine stadiona Tušanj ispunilo je oko 9.000 navijača. U prvim minutama susreta, domaći navijači su svoje ljubimce bodrili skandiranjem “šampioni i hoćemo pobjedu”, a nakon toga uslijedila je odlična koreografija sa porukom: “San polako postaje java, nebo će da gori iznad slanog grada“.

Početkom drugog poluvremena “Fukare” su priredile novu bakljadu i “crveno-crnu” dimnu zavjesu.

U izvanrednoj atmosferi, fudbaler Željezničara Lendrić je 53. minuti susreta iskoristio ukazanu šansu za postizanje gola i svom timu donio važne bodove u borbi za Evropu, a na Tušnju je nastao muk.

Pored fantastične atmosfere na tribinama, bitno je spomenuti i da je publika na Tušnju po isteku 90. minuta utakmice aplauzom pozdravila gostujuće fudbalere ali i domaće ljubimce koji se i nakon današnjeg poraza nastavljaju boriti na dva fronta za najviši plasman. Utakmica je protekla u fer i koretnom navijanju sa obje strane. U video pilogu pogledajte kako je to sve izgledalo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje