Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pratite uživo obraćanje selektora Hadžibegića nakon utakmice sa Luksemburgom

Preuzmite sliku

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić prenio je svoje utiske nakon utakmice protiv Luksemburga u kojoj smo poraženi 2:0.

Selektor Faruk Hadžibegić je nakon poraza dao svoj osvrt:

“Teško je sve objasniti, od dobrog poluvremena protiv Portugala do ovoga, došli smo u izgubljenu situaciju imamo samo matematičke šanse, ostalo je samo da analiziramo stvari, fizički pad je evidentan. Imamo igrače koji ne mogu da igraju i one koji su povrijeđeni. Sve te situacije i razloge, to ne mogu niti želim objašnjavati neka svako vidi kako hoće, ja preuzimam odgovornost ali o razlozima treba pričati. Htjeli smo da pobjedimo ali nismo. Ovakvi dani se dešavaju, ja to moram prihvatiti na svoja leđa ja to prihvatam bez problema.”

Kvalifikacije se nastavljaju u septembru kada ćemo dočekati Lihtenštajn (11. septembar), a tri dana kasnije na gostujućem terenu igramo protiv Islanda kojeg smo u Zenici savladali 3:0.

Jasno je da nam do kraja kvalifikacija trebaju praktično sve pobjede kako bi zauzeli barem drugu poziciju u grupi, a sudeći prema formi u posljednjim utakmica, to će biti nemoguća misija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,