Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet uhapšenog Crnogoraca u akciji ‘Golub’, ime dobro poznato policiji i tužilaštvu

Preuzmite sliku

Prema dosadašnjim saznanjima, radi se o osobi koja je godinama poznata policiji i koji je hapšen i ranije i osuđivan zbog droge, prevara i drugih teških krivičnih djela.

Postupajući u predmetu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u koordiniranom djelovanju, policijski službenici MUP-a entiteta RS i PU Istočno Sarajevo, uz podršku Granične policije Bosne i Hercegovine, u okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva “Golub” na području Istočnog Sarajeva uhapsili su osumnjičenog Dragana Gajića (1987), državljanina Crne Gore.

Navedeni osumnjičeni,  dovodi se u vezu sa neovlaštenim međunarodnim prometom većih količina opojnih droga koje su krijumčarene iz Crne Gore na područje BiH, kao i skladištenje i dalju prodaju.

  • Osumnjičeni je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, te pranje novca.

    Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima.

    Prema dosadašnjim saznanjima, radi se o osobi koja je godinama poznata policiji i koji je hapšen i ranije i osuđivan zbog droge, prevara i drugih teških krivičnih djela. Gajić se više puta nalazio na Interpolovoj crvenoj potjernici zbog trgovine narkoticima. On je nedavno uhapšen i zbog toga što se lažno predstavljao kao policajac iz Hrvatske. Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, prilikom čega je osuđen na tri godine zatvora.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,