Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljednje zbogom Sakibu Malkočeviću iz Gradačca

Preuzmite sliku

Sa suzama u očima nam je saopštio da je otišao njegov dragi prijatelj.

NK Trebava iz Gradačca, nogometna ekipa koja se takmiči u Drugoj kantonalnoj ligi TK – grupa sjever koju s klupe predvodi poznato sportsko ime na prostorima TK, Mirsad Smajić, koji je dijelio svlačionicu u tuzlanskoj Slobodi sa nedavno preminulim Sakibom Malkočevićem sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka je dirljivim gestom prije početka svoje ligaške utakmice sa OFK Međiđom odala počast minutom šutnje i razvijenim transparentom s likom i imenom prerano otišle fudbalske i trenerske legende.

„Tužna vijest koja je došla dan prije naše prošlosedmične utakmice (24.10.2020., op.a.) vidno je pogodila našeg šefa. Sa suzama u očima nam je saopštio da je otišao njegov dragi prijatelj. Naravno da smo znali ko je Sakib Malkočević, ali nismo znali da je bio saigrač našega trenera koji je osamdesetih stajao na golu FK Slobode. Na ovaj način smo odlučili da iskažemo poštovanje. Smatramo da su takve stvari one zbog kojih igramo. Sok je ostavio neizbrisiv trag u BH fudbalu“ rekao nam je Ernad Džinić, jedan od najiskusnijih fudbalera ovoga kluba.

  • Ekipa NK Trebave je prava senzacija u ligama ovog ranga. Zadnju utakmicu su izgubili 22. septembra 2019. godine, a od tada su zabilježili 16 pobjeda i 2 remija u ligi, te 3 pobjede u kupu ONS Gradačac. Trenutno su lideri na tabeli Druge kantonalne lige TK – sjever, sa osvojenih 28 bodova u 10 utakmica, te ukupno 9 pobjeda i 1 remijem i fantastičnom gol razlikom 33:4.

    Trener Smajić koji je u karijeri igrao za NK Zvijezdu iz Gradačca, FK Slobodu i premijerligaša NK Gradinu iz Srebrenika, a s klupe predvodio FK Bosna iz Mionice u 2.federalnoj ligi, te nekoliko lokalnih klubova te bio trener golmana u premijerligašu NK Zvijezdi. Ovu ekipu je prvi put vodio 2016. godine i postavio temelje uvođenjem mladih igrača u tim. Ponovo ju je preuzeo na početku ove sezone. Redovni treninzi, izuzetna disciplina i posvećen rad su rijetka pojava na amaterskim terenima u BiH, ali daju rezultate. Ovakvim pristupom s lakoćom ruše redom sve protivnike i zasluženo nose epitet senzacije. Izuzetno mlada ekipa, sa prekaljenim tridesetpetogodišnjim Raifom Smajićem na golu, sinom trenera Smajića koji je krenuo očevim stopama i najveći dio karijere proveo u tadašnjim premijerligašima HNK Orašju i NK Zvijezdi iz Gradačca, te iskusnim kapitenom Senidom Hasičićem, koji je član fantastične ekipe kadeta i juniora NK Zvijezda s kraja prvog desetljeća ovog stoljeća, čini se da nezaustavljivo gazi ka Prvoj kantonalnoj ligi TK. U klubu i oko kluba je prava sportska atmosfera, svi u ovom dijelu Gradačca ovih dana nose boje NK Trebave. Jučer su svi bili Sakib Malkočević. Divna gesta pravog sportskog kolektiva.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje