Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija ima snimak: Trenutak ubistva grčkog navijača

Preuzmite sliku

Prva tridesetorica uhapšenih prekršitelja, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počeli su se u petak izjašnjavati o optužnici.

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhapšenih, prenose grčki mediji.

Za ubistvo Michalisa Katsourisa, koji će u petak biti sahranjen u Ateni, još uvijek je optužena nepoznata osoba. No, grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet osoba: trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

Dnevnik Nove TV je u posjedu fotografija sa snimka trenutka smrtonosnog uboda, a prizore možete pogledati u priloženom videu koji se nalazi na OVOM LINKU.

Situaciju u Grčkoj prati reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat, a danas je javio uživo.

”Stanje pred sudom se primirilo. Navijači AEK-a su oko 14:20 po grčkom vremenu otišli. Bilo uh je oko 250, a došlo su motociklima. U jednom trenutku je djelovalo da bi moglo biti problema, malo poslije 13 sati. Nasrnuli su na vrata suda, gađali novinare i pogodili nekoliko policajaca. Policija se kasnije povukla sa strane ne želeći provocirati navijače. Ispitivanje 35 ljudi traje i danas bi za neke mogli saznati šta ih čeka.

Imamo informaciju iz visokih hrvatskih izvora da je jako otežana komunikacija između hrvatske i grčke policije, iako hrvatska nudi sigurnu deportaciju za sve Hrvate koji bi trebali biti vraćeni u Hrvatsku”, rekao je Marko Šepat, prenosi gol.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,