Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Pogba je zatvoreno poglavlje”: Prijeti mu suspenzija od 4 godine

Preuzmite sliku

“Pogba je zatvoreno poglavlje”, kaže novinar specijaliziran za Juventus, Romeo Agresti.

Francuski nogometaš Paul Pogba u dvije je faze bio igrač Juventusa iz Torina. Prvi i uspješni trajao je od 2012. do 2016. a drugi, puno manje poznati, od 2022. do… Još malo.

Kako stvari stoje, 30-godišnji veznjak je na izlaznim vratima Stare dame i mogao bi dočekati posljednje mjesece u trofejnom klubu.

Novinar specijaliziran za Juventus Romeo Agresti ističe da praktički jedino nedostaje da klub iz Serie A i nogometaš objave da se rastaju. Dakle, samo je pitanje vremena jer “svi znakovi pokazuju u tom smjeru”, kaže on.

“Pogba je zatvoreno poglavlje”, odlučno je rekao o bivšem francuskom reprezentativcu, koji je bio pozitivan na DHEA, koji se koristi za povećanje razine testosterona i koji je sankcioniran talijanskim sportskim zakonima, 20. augusta prošle godine.

Tužiteljstvo je tražilo da igrač Juventusa bude suspendiran na četiri godine.

Već u oktorbu bilo je znakova razlaza između Juventusa i Pogbe, a u Torinu su bili zabrinuti zbog odnosa Francuza prema cijeloj problematici s dopingom.

Kako god suđenje završilo, čak i oslobađajućom presudom, avantura svjetskog prvaka iz 2018., s ugovorom do 2026., izgleda je gotova.

Između dva boravka u Torinu Pogba je bio član Manchester Uniteda iz kojeg je kao tinejdžer došao u Juventus. (SportKlub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje