Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podolski potpisao za Galatasaray: 3 miliona eura po sezoni i 20 hiljada eura po utakmici

Preuzmite sliku

Galatasaray je sa njemačkim fudbalerom Lukasom Podolskim zvanično potpisao ugovor na četiri godine (3+1), javlja Anadolu Agency (AA).

Na ceremoniji održanoj u “Turk Telekom Areni” predsjednik Galatasaraya Dursun Ozbek i Podolski su potpisali zvanični ugovor.

Ozbek je pritom izjavio da će Podolski biti vrlo koristan za tursku ekipu.

  • lukas-podolski1
  • Podolski je igrač koji će dugo vremena moći igrati za Galatasaray. Riječ je o igraču koji nam se sviđa i kojeg smo dugo vremena pratili. Ubijeđeni smo da će biti vrlo koristan za ekipu“, rekao je čelnik Galate.

    Podolski je izjavio da je vrlo sretan što ima priliku igrati u Galatasarayu.

    Sretan sam što sam ovdje. Nakon određenih pregovora postigli smo konačni dogovor. Galatasaray je prošle sezone bio prvak i ove sezone će igrati u Ligi prvaka. Ovo je zaista veliki klub. Cilj mi je da dam sve od sebe za uspijeh Galatasaraya“, kazao je njemački fudbaler.

    Kako su kazali iz turskog kluba, Podolski je doveden za 11,3 miliona eura. dok će njegovom bivšem klubu Arsenalu biti isplaćena odšteta od 2.5 miliona eura.

    Podolski će po sezoni primati 3 miliona eura kao i 20 hiljada eura po svakoj odigranoj utakmici.

    Također, nakon tri sezone njemački fudbaler će imati priliku produžiti ugovor s Galatasarayom, ako u prethodnoj sezoni upiše 30 nastupa za turski klub.

    Podolski će se 10. jula pridružiti pripemama ostatka ekipe u Austriji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,